ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:30 29.04


На сесії облради представники районів жаліються на екологічні лиха через видобування газу

На сесії Полтавської обласної ради депутати й представники громадськості виступили з приводу екологічних проблем у своїх регіонах, пов'язаних із видобутком корисних копалин.

Зокрема, Світлана Мамадова, голова селищної ради Опішні, до якої належить село Карабазівка, зазначила:

Родовища розсипані по території ради і особливо багато їх навколо села Карабазівка - 74 об'єкти на території ради і десь 17 - біля самого села. Жителі давно хочуть побудувати газопровід, бо газ навколо, газ під землею, газ у колодязях, бо вода зникла, дороги зруйновані, але опалюємо будинки досі дровами!

Мурашко Валентина Володмирівна, представниця села Сенча Лохвицького району, розповіла:

Стоїть питання про наше виживання. На території сільради - 98 свердловин. І не маємо від того нічого! Це жах! Для того, щоб функціонували майданчики під свердловини, поглибили річку на шість метрів, а на болотах - до 12. Річка перетворилася на потічок, горить торф. Технологічний процес передбачає продуви, небо від того вкривається чорною хмарою. Зникла вода в річці, питна вода в колодязях стала технічною.

Це були виступи громадськості, відтак рішень за ними не приймалося. Але зазначимо, що на попередніх засіданнях обласної ради більшість депутатів голосувала проти надання дозволів на розробку нових родовищ доти, доки у Верховній Раді не збільшать рентні виплати регіонам за використання надр.

сесія, облрада, екологія, газ

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.