ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:09 30.04


В музеї Котляревського відкрилась виставка писанок та ляльок-мотанок

У Полтаві, в музеї імені Котляревського відкрилась виставка "Світле свято Великодня". Ознайомитись із керамічними виробами, писанками, ляльками-мотанками та флористичними композиціями можна буде протягом травня.

У Полтавському літературно-меморіальному музеї імені Івана Котляревського відкрилась персональна виставка творчих робіт майстрів декоративно-вжиткового мистецтва. Виставка буде відкрита для відвідувачів протягом травня - з 10:00 до 18:00.

На виставці представлені керамічні писанки, підсвічники, дитячі іграшки, флористичні композиції із висушених лугових трав. Також серед експозицій є і травомотанка – різновид ляльки-мотанки, виготовлений із природного матеріалу.

В музеї представлені роботи Наталії Дешко, Ірини та Катерини Палій (писанка), Тетяни Панасенко та Тетяни Чех (кераміка), а також Людмили Гавриленко (травомотанка). В управлінні культури полтавської міськради прокоментували відкриття експозиції:

Писанка разом зі святочним хлібом — паскою — є символом Великодніх свят. Традиція розписування писанки походить ще з дохристиянських часів. Народна легенда говорить про те, що писанки створювала Матір Божа, щоб потішити маленького Ісуса. Сьогодні писанка — це мистецький твір, що несе у собі глибокий сакральний зміст і опирається на давню українську духовно-культурну традицію. Найдавніші орнаментальні композиції зберігаються на писанках і дотепер у своєму первісному образі. Кожна крапочка і хвилька, трикутник, спіраль і коло — це священні знаки, що символізують єдність людей на землі та вищих небесних сил

 

 

культура, виставка, музей, Великдень

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.