ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:44 30.04


Школа на Решетилівщині потрапила до пілотного проекту Мінфіну

24 опорні школи для пілотного проекту, започаткованого Міністерством фінансів України спільно з Міністерством освіти і науки, відібрані по всій країні – по одній на область, у нас пощастило учням Решетилівщини.

Цей проект став можливим завдяки підтримці групи донорів, серед яких – Уряд США, Western NIS EnterpriseFund, а також компанія "Майкрософт Україна", яка погодилася надати технічну допомогу в оснащенні опорних навчальних закладів.

Мета проекту – покращення якості освіти дітей, які проживають й навчаються в селах та селищах, і підвищення ефективності використання державних коштів, що виділяються на фінансування освіти.

У Полтавській області відібрали ЗОШ І-ІІІ ступенів у селищі Жовтневе Решетилівського району, де навчаються 285 учнів.

Роман Перепелиця, голова Решетилівської райдержадміністрації, так прокоментував цю подію на своїй сторінці в соціальній мережі:

Це вже не перша наша перемога на шляху децентралізації! Щиро вітаю громаду та колектив Жовтневої ЗОШ з перемогою – ми єдині в області! Ми повинні бути прикладом для всіх! Зробимо сучасний навчальний заклад в якому буде престижно навчатися!

У рамках проекту було відібрано по одній школі у кожній області, саме вона отримає кошти на розвиток матеріально-технічної бази. Зазначена школа зможе отримати ресурси на ремонт приміщень, навчальне обладнання та інформаційно-комп’ютерні технології, щоб забезпечити високу якість середньої освіти для дітей із сільської місцевості.

Відбір проводився незалежними представниками проекту за участі міжнародних донорів - фонду Western NIS EnterpriseFund та Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID). Перевага надавалася школам, які, в рамках оптимізації буде укрупнено за рахунок малоформатних шкіл. Таким чином, учні з сільської місцевості отримають можливість здобути якісну середню освіту, що стане базою для подальшого навчання і кар’єрного росту.

Нагадаємо, кілька тижнів тому на Полтавщині відбувся обласний конкурс на кращий проект опорної школи, де відібрали трьох переможців – Зіньківську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №1, Шишацьку спеціалізовану школу імені В. І. Вернадського і Чутівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів.

 

Ольга ПРАВДЕНКО, Полтавський офіс реформ

проекти, освіта, школа

За темою:

  • Без укриття: у Щербанівській ТГ чекають, коли відведуть дітей у дитсадок
  • Студенти медуніверситету провели в Полтаві акцію "Інтернатура без примусу"
  • У дисертації ректора "Полтавської політехніки" виявили плагіат
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.