ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:55 01.05


Хижняк і Вихрист матимуть останній шанс потрапити на Олімпіаду

Із 2 по 22 травня у місті Сколе (Львівщина) відбудеться навчально-тренувальний збір українських боксерів, які мають останній шанс поборотися за ліцензії на участь в Олімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Серед учасників збору - двоє представників Полтавщини - Олександр Хижняк (до 81 кг) і Віктор Вихрист (понад 91 кг).

Боксери вже давно ведуть полювання за ліцензіями. Їх раніше можна було вибороти у тих змаганнях, в яких виступали наші земляки: чемпіонат Всесвітньої серії боксу (у складі "Українських отаманів"), чемпіонат світу 2015 року, індивідуальний рейтинг АІБА, перша кваліфікація Європи (Туреччина). У більшості цих турнірів полтавець Олександр Хижняк був в одному кроці від олімпійської ліцензії, але так поки що і не "дотягнувся" до неї.

Залишається єдиний шанс - останній всесвітній кваліфікаційний турнір у Баку (Азербайджан), який відбуватиметься 7-19 червня. Це буде наймасовіше "полювання" за ліцензіями - тут в окремих категоріях з'явиться від одного до п'яти нових учасників Олімпійських ігор.

На цей час, наприклад, у ваговій категорії до 81 кг, в якій змагається полтавець Олександр Хижняк, уже відомі 18 учасників "рингу в Ріо-де-Жанейро" із 26-ти. Серед них: представник Бразилії (країни-організатора), італієць і хорват (за рейтингом ВСБ), іранець і француз (за рейтингом АІБА), кубинець та ірландець (фіналісти чемпіонату світу-2015), алжирець, єгиптянин, угандієць (африканська кваліфікація), венесуелець та еквадорець (американська кваліфікація), казах, узбек, киргиз (азійська кваліфікація), голландець, британець, турок (європейська кваліфікація).

Ще троє боксерів (до 81 кг) отримають ліцензії за підсумками відбору (за версіями APB і WSB) в Софії (Болгарія) - 13-22 травня. Й, нарешті, у Баку визначиться остання п'ятірка учасників Олімпійських ігор у категорії Олександра Хижняка (до 81 кг). А ось у категорії Віктора Вихриста - буде лише по одній олімпійській ліцензії в Софії та Баку, бо у вазі понад 91 кг уже відомі 16 учасників із 18-ти.

спорт, бокс, Олімпіада-2016, Вихрист, Хіжняк

За темою:

  • Олександр Хижняк здобув "золото" на Олімпіаді-2024
  • Боксер Хижняк вийшов у фінал Олімпіади-2024
  • Боксер Хижняк виграв медаль Олімпіади: попереду - півфінал
  • Топ-5 за тиждень :









    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.