ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

19:06 02.05


Зняття порчі за п’ять тисяч гривень і оплачені наперед товари з інтернету - поліція розповіла про шахрайства

У 77-річного пенсіонера видурили п’ять тисяч гривень під приводом зняття порчі з дружини, а кілька покупців, сплативши наперед за товари з інтернету, не дочекалися ані посилок, ані повернення грошей.

Для так званого "ворожіння" або "зняття порчі" шахраї обирають здебільшого молодих жінок, дівчат шкільного віку або ж пенсіонерів і літніх людей. Вказані прийоми зазвичай використовують гастролери, які періодично мігрують з великих міст до сільської місцевості і навпаки.

Такого роду шахрайка завітала 26 квітня цього року до господарства 77-річного пенсіонера, жителя села Кононівка Лубенського району. Користуючись нагодою, що літній чоловік був сам вдома, жінка запевнила, що на чоловікові накладена страшна порча, а вона може її зняти. Окрім порчі, шахрайка забрала й гроші в сумі п’ять тисяч гривень.

Ще двох жителів Лубенського району ошукали так звані "інтернет-шахраї". В одному із випадків чоловік вирішив купити телят, оголошення про продаж яких побачив на сайті безкоштовних оголошень. Повірив потенційним покупцям і перерахував усю вказану в оголошенні суму одразу, але телят так і не дочекався. В іншому випадку житель Лубен також намагався придбати в одному з інтернет-магазинів принтер та так поспішав, що оплатив покупку наперед, таким чином залишившись і без принтера, і без грошей.

Наразі за всіма фактам шахрайств відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України, триває слідство.

шахрайство, порча, інтернет

За темою:

  • Полтавець погрожував ножем та провокував на конфлікт
  • Тіло 50-річного чоловіка виловили зі ставка на Полтавщині
  • На Полтавщині перекинувся автомобіль: двоє у лікарні
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.