ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:02 04.05


Керівників комунальних установ хочуть призначати тільки через конкурс

На наступному засіданні сесії обласної ради депутати намагатимуться прийняти положення про конкурсний відбір керівників комунальних установ області. Однак поки що їх призначають по-старому.

На попередньому засіданні сесії обласної ради депутати не встигли розглянути питання щодо запровадження конкурсного відбору керівників комунальних установ. Це положення розробляла робоча група з депутатів.

Однак поки що призначення відбуваються за старою схемою - після затвердження звіту про роботу.

Депутат обласної ради Юлія Костенко (ВО "Свобода") зазначила:

У результаті голосування (на профільній комісії - Авт.) усім головним лікарям і керівникам підприємств (установ, організацій, закладів) охорони здоров'я, які претендували за документами управління майном на "в.о.", депутати комісії погодили продовження контрактів у кожному випадку на певний період часу окремо. На жаль, ні мої апелювання на рішення двадцять сьомої сесії Полтавської обласної ради п'ятого скликання від 23 червня 2010 року, де йдеться про призначення через конкурс, ані доводи громади депутати до уваги не взяли.

На найближче засідання сесії обласної ради таки винесли проект про конкурсний відбір керівників, однак як проголосує депутатський загал за нього - прогнозувати важко.

На розгляд постійних комісій внесено новий проект положення про конкурсні комісії, над яким робоча група, за моєї участі, працювала близько півроку. Але цей проект передбачає надто прозорі методи проведення конкурсу, що не влаштовує деяких депутатів. Навіть теперішні керівники бояться конкурсу, хоча мають досвід роботи на певних підприємствах (установах, організаціях) і високі шанси на перемогу,

- додала Юлія Костенко.

За словами депутатів, прийняття такого положення і запровадження конкурсу дозволить непрозорих призначень керівників підприємств (установ, організацій) комунальної власності і сприятиме очищенню від корупційних схем, втіленню перспективного розвитку чи функціонування комунального підприємства.

облрада, сесія, комісія, конкурс, Костенко

За темою:

  • Депутат Полтавської облради Василь Воротинцев склав мандат
  • Дії "Полтаваобленерго" вважаю шантажем і диверсією - голова облради
  • Полтавська облрада звернулася за допомогою до Кабміну
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.