ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:31 04.05


Чотири роки тюрми отримав водій, через якого один пасажир загинув

У грудні 2015 року сталася аварія. Водій був п'яний, швидко їхав слизькою дорогою, тому не впорався з керуванням. Унаслідок ДТП одна людина загинула та одна травмувалася. Водію присудили чотири роки тюрми.

Хорольський районний суд Полтавської області призначив чотири роки позбавлення волі водію, який у стані алкогольного сп'яніння скоїв ДТП. Унаслідок аварії один пасажир автомобіля загинув, ще один травмував ногу.

19 грудня 2015 року відділ комунікацій ГУ НП Полтавщини повідомляв, що в селі Клепачі Хорольського району водій автомобіля ВАЗ-2105 не впорався з керуванням. Їдучи з трьома пасажирами автодорогою Клепачі-Вергуни, він з’їхав у кювет та врізався в дерево на узбіччі. Унаслідок ДТП 25-річний житель Хорольського району загинув на місці. Інших трьох учасників пригоди, віком 18, 19 та 21 рік, з травмами та забоями доставили до Хорольської центральної районної лікарні.

На суді водій визнав свою вину. Він розповів, що після вживання спиртного в барі Шишак, вирішив відвезти додому знайомого. До нього в автомобіль, крім знайомого, на заднє сидіння сіли ще двоє чоловіків. Після аварії водій втратив свідомість. До тями прийшов у лікарні, де і дізнався, що один пасажир травмував ногу, а інший помер на місці пригоди. Чоловік сказав, що дорога була слизькою і на вулиці був туман. Він визнав, що не дотримувався безпечної швидкості руху, через що йому пасажири робили зауваження. У вчиненому водій розкаявся.

Потерпілий, який сидів на передньому пасажирському сидінні, сказав, що після аварії відчув сильний біль у нозі. Пасажир, який сидів на задньому сидінні, допоміг йому вилізти із автомобіля та побіг у село за допомогою. Коли прийшли мешканці найближчого села, то допомогли відчинити двері автомобіля, що заклинили, та витягли вже померлого чоловіка і непритомного водія. Потім приїхала швидка і поліція. На суді потерпілий підтвердив, що спиртне вживали всі разом, в тому числі й обвинувачений.

Батько загиблого сказав, що водій перерахував через поштове відділення на їхню адресу 1000 гривнь. Зазначив, що обвинувачений повинен понести кримінальне покарання таке, яке визнає за необхідне суд.

Дії водія кваліфікували за ст.286 ч.2 КК України як порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть одного потерпілого, та середньої тяжкості тілесні ушкодження іншому потерпілому.

Окрім ув'язнення, винного на три роки позбавили права керувати транспортними засобами. Також з нього мають стягнути 10.6 тисячі гривень на користь Полтавської обласної клінічної лікарні ім.Скліфосовського. Дана сума була витрачена на стаціонарне лікування потерпілого, який травмував ногу.

Вирок набере законної сили з 22 травня, якщо до цього часу його не оскаржать в Апеляційному суді Полтавщини.

ДТП, аварія, суд, Хорол

За темою:

  • На Полтавщині сталася смертельна ДТП
  • У Полтаві автівка врізалася в електроопору
  • У Полтаві легковик збив пішохода
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.