ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:09 09.05


Веслувальники Алтухов, Янчук і Кічасова готуються до Ріо. Полювання за олімпійськими ліцензіями триває

У Дніпропетровську завершився Кубок України з веслування на каное та байдарках, за підсумками якого представники Полтавщини підтвердили свої амбіції у боротьбі за участь в Олімпійських іграх 2016 року в Бразилії.

Тотальною була перевага полтавців на олімпійській дистанції 1000 метрів на каное-одиночці, де всі призові місця дісталися нашим землякам: відповідно, Павлові Алтухову, Едуарду Шеметилу та Денису Камерилову. На байдарці-двійці (1000 метрів) перемогли полтавець Роман Скорик і херсонець Дмитро Борзуков.

На дистанції 500 метрів перемагали: на каное-одиночці - Едуард Шеметило, на байдарці-двійці - Роман Скорик і одесит Анатолій Малий, на каное-двійці - Дмитро Янчук і львів'янин Тарас Міщук, серед жінок на каное-двійці - Наталія Ушакова і Наталія Жилюк із Івано-Франківська.

На спринтерській 200-метрівці серед жінок перемогли полтавка Марія Кічасова і львів’янка Анастасія Горлова.

Крім того, веслувальники Полтавщини завоювали у Дніпропетровську ще 22 медалі - срібні та бронзові - у першостях серед чоловіків та жінок, серед молоді та юніорів.

На цей час володарями олімпійських ліцензій є троє веслувальників Полтавщини, які успішно виступили на минулорічному чемпіонаті світу: Дмитро Янчук, Павло Алтухов і Марія Кічасова. Однак "полювання" за олімпійськими ліцензіями ще не завершено. Є сподівання, що це ще не остаточна кількість наших земляків, які зможуть виступити на Олімпійських іграх-2016 у веслуванні.

На черзі найголовніше випробування - Європейська олімпійська кваліфікація, яка відбуватиметься 18-19 травня у Дуйсбурзі (Німеччина). Там же відбудеться перший етап Кубка світу (20-22 травня). Другий етап Кубка світу прийматиме містечко Рачице (Чехія) - 27-29 травня, третій етап - Монтемор-у-Вельйо (Португалія) - 3-5 червня.

А потім вся увага фахівців світового веслування на каное та байдарках буде прикута до веслувального стадіону Лагоа - на легендарному пляжі Копакабана у Ріо-де-Жанейро, де 15-20 серпня відбуватиметься олімпійська регата.

спорт, веслування, Алтухов, Шеметило, Янчук, Кічасова, Камерилов, Скорик

За темою:

  • Автомобіль швидкої допомоги зіткнувся з легковиком, яким керував неповнолітній 
  • Автотроща на Полтавщині: легковий автомобіль зіткнувся з вантажівкою
  • Маттіас Заммер: Найкращий гравець чемпіонату Європи з футболу 1996 року
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.