ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:24 10.05


Суд не випустив з-під варти двох обвинувачених у шахрайстві, серед яких екс-міліціонер

Двох обвинувачених у шахрайстві, один із яких колишній міліціонер, триматимуть під вартою, як мінімум, до 5 липня. Суд відмовив адвокатам випустити їх під особисте зобов'язання чи домашній арешт.

Київський районний суд Полтави продовжив обвинуваченим у шахрайстві Юрію Бріку та екс-міліціонеру Василю Вовку строк тримання під вартою. Вони перебуватимуть у СІЗО до 5 липня. Нагадаємо, що слідство намагається довести, що чоловіки шахрайськими діями заволоділи кількома квартирами психічно хворих людей і продали їх.

У суді, подаючи клопотання, прокурор Юлія Каралаш зазначила, що обвинувачені можуть переховуватися від слідства та впливати на свідків. Адвокат Василя Вовка Володимир Костенко сказав, що в обвинуваченого дві малолітні дитини, тому він не буде тікати. Крім того, третього обвинуваченого Олександра Повстяного оголошували в розшук і вже затримали. Йому призначили 120 тисяч гривень застави, він їх вніс і не переховується. Володимир Костенко попросив звільнити Василя Вовка під особисте зобов'язання.

Захисник Юрія Бріка також попросив змінити обвинуваченому запобіжний захід на домашній арешт із застосуванням електронного браслету. За словами адвоката, його підзахисний також має двох дітей і нещодавно в слідчому ізоляторі вдруге одружився. Тому не буде переховуватись від слідства.

Повернувшись із нарадчої кімнати, суддя Ольга Логвінова повідомила, що задовольнила клопотання прокурора.

Обвинувачений Василь Вовк розповів кореспонденту "Полтава365", що він сидить за ґратами через те, що двічі написав Верховній Раді:

Керівництву вигідно, щоб я сидів. Все почалось із того, коли я приїхав із АТО і написав листа Верховній Раді. До цього все було добре. Через депутатів я намагався отримати посвідчення учасника бойових дій. Зібралось нас 30 чоловік і ми написали, що більше, ніж через півроку після повернення з АТО нам не видають посвідчення. Першого разу нас викликали всіх, хто написав
листа, і пригрозили. Другого разу попросили по-хорошому… І тепер я тут... Посадять нас...

суд, квартира, Вовк

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.