ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:17 13.05


У Полтаві написали книжку про полтавців, які жили два століття тому

У стінах Полтавського краєзнавчого музею відбулась презентація книги "Козаки і Посполиті: Міська спільнота Полтави другої половини XVIII століття"

Автор книги Юрій Волошин - доктор історичних наук, професор, науковець, педагог. З 1993 року Волошин працює на кафедрі історії України Полтавського педагогічного університету ім. В.Г.Короленка.

У книзі досліджується населення полкового міста Полтави в останній період існування Гетьманщини. Вивчаються особливості формування міського простору, діяльність магістрату, статево-вікова, шлюбна й соціальна структури населення, функціонування інститутів шлюбу та сім'ї, типологія родини тощо. Розглядається рівень освіти полтавців, поширення в місті медицини, природа міжособових конфліктів і рівень злочинності, особливості реалізації міського самоврядування, що базувалися на нормах магдебурзького права. Книга розширює знання про чисельність населення міста, його регіональну й станову ідентичність, набір власних імен, які використовували містяни тощо. Я впевнений, що дана книга буде цікава не лише науковцям, а й широкому колу читачів

- розповів про видання журналісту УНН-Центр сам Юрій Волошин.

Видання книги здійснене завдяки дотації Канадського інституту українських студій.

книжка, Волошин, історія

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.