ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:24 13.05


Знайдена у квартирі полтавки нарколабораторія не стала підставою звинуватити її у продажі наркотиків

Слідство виключило, що полтавка, у квартирі якої вилучили 160 кг маку та інші речовини для виготовлення наркотиків, торгувала психотропними речовинами.

27 січня начальник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Ілля Кива на своїй сторінці в Facebook повідомив, що у Полтаві провели обшук у квартирі жінки, яка вже була судима за збут наркотиків. Під час обшуку знайшли та вилучили інгрідієнти для виготовлення наркотиків, серед яких 160 кг маку, розчинник, пігулки та інше.

Також Ілля Кива зазначив, що жінці загрожує до 12 років позбавлення волі. Відзначимо, що таке покарання передбачає санкція ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Однак, вочевидь, слідчі вважають, що вилучену кількість інгредієнтів для виготовлення наркотиків полтавка Олена Попова зберігала лише для себе. У прокуратурі Полтавської області нам повідомили, що за фактом обшуку квартири Олени Попової, що на вул.Калініна, 14, відкрито кримінальне провадження за ст.309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Вчинення злочину за ст.309 КК України карається штрафом від 850 до 1700 гривень або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Інформацію про те, чи перебуває Олена Попова в ізоляторі тимчасового тримання та чи вручалася їй підозра, у прокуратурі відмовилися повідомляти. Мовляв, у вказаному кримінальному провадженні ми не набули будь-якого процесуального статусу. Тому розголошення такої інформації під час досудового розслідування – неможливе.

З неофіційних джерел відомо, що наркоточка за даною адресою – начебто сімейний бізнес, який функціонує більше десяти років. Нібито його заснувала мати Олени Попової, а нині продовжує затримана та її брат.

Серед "своїх" Олену Попову начебто називають "Волохшою". Цікаво, що в контактах мобільного телефону колишнього начальника БНОНу Романа Яресько, якого затримали в 2013 році та досі судять за продаж наркотиків, був контакт із таким ім'ям. Список контактів оголошували на суді в березні 2016 року.

Зазначимо, що обшук у квартирі Олени Попової провели через три роки після затримання Романа Яреська та ще 12 підозрюваних у збуті наркотиків.

На одній із прес-конференцій начальник поліції Полтавщини Олег Бех не зміг пояснити, чому наркоточку на Калініна, 14, "не помічали" впродовж тривалого часу і виявили лише зараз.

Досудове слідство за даною справою триває.

поліція, наркотик, Кива, Попова

За темою:

  • У Полтаві автівка врізалася в електроопору
  • У 27 громадах області працюють шерифи
  • У Кременчуці на вулиці помер 40-річний чоловік
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.