ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

01:00 09.07


"Ворскла" програла фінал Кубка країни з футболу лише по пенальті. ФОТО

Київське "Динамо" в неймовірній за драматизмом серії пенальті перемогло "Ворсклу" у фіналі Кубка країни з футболу та здобуло почесний трофей у 12-й раз в історії клубу. Полтавці ж уперше поступилися у фіналі.

Динамо — Ворскла — 1:1 (пенальті — 8:7)

Динамо: Бущан, Кендзьора, Шабанов, Сирота, Миколенко, Шепелєв (Андрієвський, 117), Сидорчук, Де Пена, Буяльський (Шапаренко, 99), Цитаїшвілі (Циганков, 60), Вербіч.

Головний тренер - Олексій Михайличенко.

Ворскла: Різник, Пердута, Чеснаков, Альюн, Сапай, Скляр (Шехіч, 95), Пуцлін, Якубу (Опанасенко, 73), Кане, Кулач (Луїзао, 76), Степанюк (Баєнко, 115).

Головний тренер - Юрій Максимов.

Голи: Вербіч 28 — Степанюк 11.

Серія пенальті:

0:1 — Пуцлін
1:1 — Вербіч
1:2 — Кане
2:2 — Циганков
2:3 — Луізао
3:3 — Кендзьора
3:4 — Опанасенко
4:4 — Де Пена
4:5 — Альюн
5:5 — Андрієвський
5:6 — Чеснаков
6:6 — Сидорчук
6:7 — Пердута
7:7 — Шапаренко
7:7 — Сапай (воротар)
7:7 — Миколенко
7:7 — Баєнко (вище)
8:7 — Шабанов

Основний і додатковий час гри завершився нічиєю - 1:1. На гол ворсклянина Степанюка кияни відповіли влучним пострілом Вербича.

Додатковий час переможця не виявив. Довелося все вирішувати у серії пенальті, яка завершилася з рахунком 8:7 на користь "Динамо". До рахунку 7:7 команди бездоганно пробивали удари "з точки". Першим схибив захисник "Ворскли" Вадим Сапай і динамівець Віталій Миколенко міг завершувати серію, але голкіпер полтавців Дмитро Різник переграв киянина, врятувавши свою команду та подарувавши їй ще один шанс. Проте наступний удар ворсклян у виконанні Володимира Баєнка виявився вкрай невалим - м'яч полетів набагато вище воріт, а Артем Шабанов приніс Кубок динамівцям.

Це був другий фінал для ворсклян в історії турніру. У першому, 11 років тому, команда тренера Миколи Павлова здобула трофей, перемігши донецький «Шахтар» (1:0).

Юрій Максимов: "Мені найбільше шкода хлопців. Нікому не побажав би опинитися в такій ситуації. Зрозуміло, що суперники були дещо сильніші, але нам багато що вдавалося і нам щастило що суперники не забили. Втім, краще б вони забили, аніж програти так, у лотереї. Тоді б це було не так болісно. Хлопцям можу лише подякувати. На жаль, щастя було не на нашому боці.

— Ви обіцяли випустити Павла Ісенка на серію пенальті, але не дотримали свого слова. Чому?

— У нас була вимушена заміна, з поля пішов Руслан Степанюк. До кінця матчу залишалося десять хвилин. Дмитро Різник нормально стояв, і за десять хвилин до кінця вже не хотіли його міняти. Потім, можливо, довелося б докоряти собі. "Динамо" трохи сильніше за нас, що ж тут вдієш...

— Ви, згадуючи серію пенальті, назвали її лотереєю. Втім, уже другий матч поспіль у вас Володимир Баєнко підходить до позначки і б'є вище. Річ точно тільки у фортуні, чи ще й у підготовці і майстерності?

— Ви цим запитанням наче в серце ножем б'єте. Ну в нас залишалися тільки Шехіч, Баєнко і воротарю ще залишалося пробити...

 

спорт, футбол, ФК Ворскла

За темою:

  • Автомобіль швидкої допомоги зіткнувся з легковиком, яким керував неповнолітній 
  • Автотроща на Полтавщині: легковий автомобіль зіткнувся з вантажівкою
  • Маттіас Заммер: Найкращий гравець чемпіонату Європи з футболу 1996 року
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.