ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:32 16.05


Сьогодні знов судять Кернеса

У Київському райсуді Полтави сьогодні, 16 травня, відбувається чергове слухання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса.

Протягом минулого засідання, яке відбулося 25 квітня, було допитано лише одного свідка у справі - народного депутата України Антона Геращенка. Як розповів Геращенко, 25 січня 2014 року він особисто на автомобілі був поблизу готелю "Національ" разом із потерпілим Кутяніним. Антон Геращенко детально розповів про супротив з боку угруповання, яке виступило проти проведення зйомки номерних знаків поблизу готелю, та повідомив деталі свого спілкування з потерпілим після подій 25 січня 2014 року. За словами нардепа, через відеозв'язок він бачив розбитий ніс автомайданівця.

Також упродовж засідання адвокати Кернеса подали заяву про порушення прав їх підзахисного шляхом розголошення його особистих даних через соціальну мережу. Адвокати потерпілих і сам свідок Геращенко розцінили подання такої заяви, як тиск.

Допит свідка провів і обвинувачений Кернес. Очільник Харкова намагався дізнатись у свідка його зв'язок із потерпілими Ряполовим та Кутяніним.
Адвокат мера Харкова Лідія Ізовітова зачитала заяву про порушення прав людини згідно з презумпцією невинуватості, заявляючи, що Геращенко здійснює тиск на суд та ГПУ, використовуючи публічну дискредитацію.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року слідчими Генеральної прокуратури України Кернесу було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.2 ст.127 (катування), ч.ч.2, 3 ст.27, ч.1 ст.129 (погроза вбивством) КК України та оголошено про завершення досудового розслідування, інформує УНН-Центр.

суд, Кернес, Геращенко

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.