ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:01 16.05


Неврологу кардіологічної МСЕК, яку в березні затримали за хабар, призначили більше 20 тисяч гривень штрафу

За продовження другої групи інвалідності лікар-невролог кардіологічної МСЕК взяла 3200 гривень. У березні її затримали на гарячому, а нині суд виніс вирок – 20.4 тисячі гривень штрафу.

Суддя Октябрського районного суду Сергій Антонов оштрафував затриману на хабарі лікаря-невролога кардіологічної МСЕК. Жінка має сплатити державі 20 тисяч 400 гривень.

З 2009 року вона працювала на посаді лікаря-невролога - члена спеціалізованої кардіологічної медико-соціальної експертної комісії Полтави. 15 березня 2016 року близько 11:30 у ТРЦ "Конкорд" вона одержала від пацієнта 3200 гривень. За ці гроші лікар мала на два роки продовжити пацієнту термін інвалідності ІI групи. Цього ж дня в ході обшуку приміщень МСЕК працівники правоохоронних органів вилучили отримані нею гроші.

На суді лікар визнала свою провину. Між обвинуваченою та прокурором відділу прокуратури Полтавської області була укладена угода про визнання винуватості. Згідно з угодою лікар беззаперечно визнала себе винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вони домовились, що при затвердженні судом угоди, жінці буде призначене покарання у вигляді штрафу в розмірі 1200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Тобто 20 тисяч 400 гривень. Крім того, лікаря-невролога на 2.5 року позбавляють права обіймати посади в медико-соціальних експертних комісіях, а також посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків в органах державної влади, місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях.

Суддя затвердив вказану угоду. 3200 гривень хабара суд ухвалив повернути пацієнту. Вочевидь, гроші, які взяла лікар, були помічені, оскільки у вироку вказано:

Змиви з рук, одягу, контрольний змив зберігати в матеріалах кримінального провадження.

Вирок набирає законної сили з 21 травня, тобто після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо її не подали.

МСЕК, суд, вирок

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.