ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

22:13 16.05


Зірки вітчизняного футболу провели матч пам'яті Бабаєва

16 травня у Полтаві відбувся товариський футбольний матч між ветеранами "Ворскли" та збірної України. Гра була присвячена пам'яті екс-президента клубу Олега Бабаєва та завершилася перемогою господарів - 2:1.

Ворскла - Збірна України - 2:1

Голи: Шарій (5), Сачко (59) – Яшкін (48).

Ворскла: Остапенко, Попов, Медведєв, Піддубний, Коновальчук, Краснопьоров, Мелащенко, Марченко, Шарій, Сачко, Чуйченко. На заміну виходили: Кислов, Ходирєв, Брагинець, Поляков.

Збірна України: Романенко, Самойлов, Рац, Оксимець, Беженар, Венглинський, Яремчук, Косовський, Яшкін, Цихмейструк, Саленко. На заміну виходили: Пінчук, Коновалов, Мороз, Калініченко, Гольдін.

На старті поєдинку команди обмінялися моментами - "збірник" Косовський і полтавець Сачко намагалися відкрити лік голам, та пробили неточно. А вже на п'ятій хвилині Мелащенко віддав верхову передачу на хід, а Іван Шарій холоднокровно розстріляв ворота Романенка.

Відзначимо, що у ветеранів "Ворскли" попереду грали Чуйченко та Сачко, а от Мелащенко грав ліворуч у півзахисті, а Шарій - у центрі поля. Пару йому склав Краснопьоров, праворуч розташувався Марченко. Квартет захисників (зліва направо) виглядав так: Коновальчук, Піддубний, Медведєв, Попов. У воротах - Олег Остапенко.

Щодо збірної, то попереду жовто-сині розраховували на Олега Саленка, праворуч у півзахисті діяв екс-ворсклянин Іван Яремчук (його замінив Макс Калініченко), ліворуч - Косовський, у центрі - Олександр Венглинський, Цихмейструк і Яшкін. В обороні (зліва направо) - Самойлов, Оксимець, Беженар, Рац (із заміною на Гольдіна).

Після голу полтавці віддали ініціативу, однак не дозволили суперникам організувати небезпеку біля своїх воріт, а натомість самі провели дві контратаки.

На 20-й хвилині полтавці забили вдруге (проникаючий пас від Мелащенка завершив Чуйченко), однак арбітри зафіксували офсайд. У гостей же виходили тільки дальні удари, з якими кілька разів справлявся Олег Остапенко, екс-воротар і нинішній тренер "Ворскли".

Найреальнішу нагоду відігратися до перерви втратив Калініченко, якого вивели сам-на-сам із Остапенком, та з його пострілом з лінії воротарської упорався голкіпер. Чергова атака - і вже Косовський змусив Остапенка працювати. Останні хвилини тайму пройшли за переваги збірників. За перші 35 хвилин (грали за скороченим регламентом) вони завдали десятьох ударів (чотири в рамку), тоді як "Ворскла" - шість (три у рамку).

З початком другого тайму, після замін, гості заходилися виправляти становище. На 44-й хвилині Гольдін пробив у поперечину, а в наступній атаці Яшкін прямим ударом зі штрафного у стилі Пірло таки зрівняв рахунок - 1:1.

На 52-й хвилині Шарій мав забити, однак його постріл пройшов повз штангу, а за десяток секунд він же не переграв воротаря. Ці моменти ознаменували перехід ініціативи до "Ворскли".

Перевагою господарів було ще й вечірнє сонце, і щойно Романенко про це повідомив захисників - полтавці провели другий гол, відзначився Сачко.

Ще двічі після того міг забивати Чуйченко, однак обидва рази зірковий форвард "бронзового" складу не переграв Романенка. І незважаючи на фінальну навалу від збірників, рахунок не змінився - перемога "Ворскли" - 2:1 у присутності майже тисячі шанувальників гри.

спорт, футбол, ФК Ворскла, Бабаєв

За темою:

  • "Ворскла" програла команді Руслана Ротаня. ВІДЕО
  • Кращі методи друку на футболках: як забезпечити якість та довговічність зображення
  • "Ворскла" вирвала перемогу в Одесі. ВІДЕО
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.