ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:02 18.05


На Полтавщині судитимуть керівника будівельної фірми за ухилення від сплати податків на чотири мільйона

Керівник будівельного підприємства відображав неіснуючі операції, через що не сплатив податків на чотири мільйона гривень. Матеріали проти нього передали до суду.

Як розповів "Новинам Полтавщини" перший заступник начальника ГУ ДФС у Полтавській області Олег Лєднік, слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області закінчено досудове розслідування та надіслано на розгляд суду з обвинувальним актом кримінальне провадження відносно директора підприємства, який звинувачується в ухиленні від сплати податків майже на чотири млн грн, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах, службовому підробленні та використанні завідомо підроблених документів.

Як встановлено у ході досудового розслідування, 43-річний директор будівельного підприємства умисно, з метою ухилення від сплати податків, у бухгалтерському обліку та податковій звітності відобразив неіснуючі фінансово-господарські взаємовідносини з фіктивними суб’єктами господарської діяльності, достовірно знаючи, що вони фактично не поставляли ніяких товарно-матеріальних цінностей та не надавали послуг з виконання будівельних робіт, чим безпідставно завищив податковий кредит з податку на додану вартість та ухилився від сплати податків на загальну суму три млн 960 тис грн.

При цьому, з метою імітації взаємовідносин з вказаними підприємствами, він умисно склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи – договори поставки товару, акти приймання виконаних робіт, а також податкові декларації з податку на додану вартість та податку на прибуток підприємства, які завірив від свого імені та імені підприємства і подав в якості звітних податкових документів до державної податкової інспекції.

На даний час директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.212 (умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах), ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.4 ст.358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального Кодексу України. З метою відшкодування завданих державі збитків на майно підприємства накладено арешт.

Матеріали кримінального провадження передано на розгляд суду.

суд, податки, прокуратура

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.