ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:30 19.05


Затриманий на хабарі в півмільйона гривень в.о. начальника Держгеокадастру Полтавщини Кухаров - на волі

В.о. керівника Держгеокадастру Полтавщини Кухаров, якого затримали разом із двома посередниками на хабарі в півмільйона гривень, перебуває на волі. За нього внесли заставу в майже 550 тисяч гривень, тому поліція його звільнила.

Поліція випустила з-під варти директора ГУ Держгеокадастру в Полтавській області Костянтина Кухарова, якого підозрюють в отриманні півмільйона гривень хабара. Як повідомили в Головному слідчому управлінні Національної поліції України, слідчий суддя ухвалив арештувати Костянтина Кухарова з альтернативою – можливістю внести заставу в розмірі 548 тисяч 100 гривень. За підозрюваного в корупції в.о. керівника Держгеокадастру в Полтавській області була внесена застава, тому нині він перебуває на волі.

Співучасниками злочину були Лукашенко О.М. та Шара А.О. Лукашенку визначили розмір застави менший, ніж в.о. керівника Держгеокадастру Полтавщини – 280 тисяч 140 гривень. За чоловіка також була внесена застави і його, як і Кухарова, звільнили з-під варти. Шарі ж суд призначив домашній арешт, під яким жінка перебуває й досі.

Досудове слідство за цією справою триває.

Нагадаємо, що в квітні 2015 року Костянтина Кухарова було призначено в.о. керівника ГУ Держгеокадастру в Полтавській області. 11 вересня прес-служба Національної поліції України повідомила про його затримання. Чоловік вимагав хабара і за допомогою двох посередників отримав 500 тисяч гривень. Таку суму заплатили за видачу наказу про розробку проектної документації на земельні ділянки для ведення фермерського господарства.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Усім трьом була повідомлена підозра в злочині.

хабар, Держгеокадастр, Кухаров, суд, застава

За темою:

  • Суддя Лариса Гольник: шанси відновити справедливість примарні
  • На Полтавщині викрили військкома у хабарництві
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.