ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:02 20.05


На фестиваль до Полтави приїдуть рокери з Італії, Іспанії та Білорусі

20 травня у Полтаві відбулася прес-конференція організаторів традиційного спортивно-музичного фестивалю Vorskla-Rock`n`Ball, який пройде вже в'пяте. Дійство відбудеться 28-29 травня і матиме благодійну мету.

Засновник і один із організаторів фесту, відомий полтавський меценат Олександр Бунін у вступному слові сказав, що "Vorskla-Rock`n`Ball" повертається у село Соснівка (Верхоли), де проводився раніше. Минулорічне свято музики, яке відбулося на полтавському "Співочому полі", залишило неоднозначні враження.

Ми розширюємо географію фестивалю. Цього разу до нас приїздить 21 музичний колектив, у тому числі групи з Іспанії, Італії, Білорусі. Чудово, що молоді команди, в тому числі й полтавські, матимуть змогу виступити на одній сцені з уже достатньо відомими та досвідченими музикантами. 15 груп згодилися виступити безкоштовно, решта - за невеликий гонорар, ажде наш фест носить благодійне спрямування. Вхід буде вільним, але "Команда Небайдужих" буде збирати з усіх бажаючих (хто скільки зможе) благодійні внески, які повністю підуть на купівлю путівок для полтавських дітей для відпочинку у літньому таборі "Джерело" на Новосанжарщині

 - зазначив Олександр Бунін.

Про спортивну частину фестивалю розповів Олександр Буцький, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації:

У рамках фестивалю відбудеться турнір із міні-футболу за участі шести аматорських команд, одна з яких - переможець турніру, присвяченого пам'яті загиблих воїнів АТО. Дві команди представлятимуть фестиваль, також буде представлена збірна ОДА на чолі з Валерієм Головком і збірна полтавських журналістів - ПСЖ - минулорічний переможець турніру

Футбольна частина фесту відбудеться на штучному газоні тренувальної бази ФК "Полтава" у Копилах, за що чиновник подякував керівництву клубу.

Хедлайнерами фестивалю стануть київський гурт із полтавським корінням "O.Torvald" та славнозвісна "Табула Раса". Серед цьогорічних учасників також найстаріша українська рок-група (створена ще у далекому 1969 році) — "Гуцули" з містечка Косів Івано-Франківської області та легенда українського року — гурт "Вій". На фестиваль завітають і європейські гурти: італійські поп-рокери "DramaLove" (Турін) та іспанці "Brothers Till We Die" (Мадрид), які грають хардкор-метал. А з сусідньої Білорусі приїдуть ска-панки "Zatoczka" (Могильов). Сучасну українську рок-сцену представлятимуть: автори офіційного гімну АТО — гурт "Шабля", запальні фолк-рокери "ДримбаДаДзиґа", проект екс-басиста ВВ Олександра Піпи — @traktor. Традиційно фестиваль надасть можливість виступити на великій сцені й маловідомим гуртам

- розповів координатор проекту Роман Коба.

На території фестивалю діятиме безкоштовний наметовий табір під охороною. Курсуватимуть рейсові автобуси з Південного вокзалу до місця проведення фестивалю - і назад.

Організатори фестивалю: Oneyro.Promo.Group, ГО "Команда Небайдужих".

Фестиваль відбувається за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації. Меценати та друзі проекту: Благодійний фонд Валерія Головка, ФК "Ворскла", завод "ПластиКом", хімчистка "Чистимо чисто", готель "Аристократ".

Варто нагадати, що фестиваль бере свій початок з 2011 року. У 2012-2013 роках зібрані на фестивалі пожертви передавались дітям Зіньківського та Новосанжарського будинків-інтернатів. 2014-го року фестиваль не відбувся. У 2015 році зібрані на фестивалі кошти було передано 62 сім'ям загиблих військових із Полтавщини, у яких лишились неповнолітні діти.

І ось - нова зустріч зі святом музики та спорту!

рок-н-бол, фестиваль, Коба, Бунін, Буцький

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.