ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:07 20.05


Індійці імпортуватимуть полтавські бобові та відвідають Сорочинський ярмарок

Голова ОДА Валерій Головко з колегами з профільних департаментів зустрівся у Полтаві з індійським послом Манодж Кумар Бхарті та його дружиною. Планували співпрацю в аграрному секторі та виробництві велосипедів.

Сьогодні Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті з дружиною Анамікою провели ділову зустріч із керівництвом Полтавської ОДА. На початку заходу сторони обмінялися сувенірами. Серед іншого індійці подарували полтавцям фігурку слона та книжку про йогу.

За даними обох сторін, між нашим регіоном і Індією налагоджені давні зв'язки, коріння яких – ще в СРСР, коли була співпраця у сфері "оборонки" та обміну студентами і науковцями. Але зараз – інші пріоритети.

Нам важливий досвід Індії у розвитку демократії, бізнесу та науковій сфері

- серед іншого зазначив голова ОДА Валерій Головко.

Індія ввозить бобові культури, адже ми їх уживаємо двічі на день. На жаль, ми не маємо змоги вирощувати їх у достатній кількості самостійно. Загалом ми споживаємо 14 сортів. Щороку понад 50 тисяч тонн бобових ввозимо з Канади. Але я говорю: "З Канади нам далеко, з України – ближче". Я готовий опікуватися цим питанням, аби налагодити співпрацю між нами і вашими аграріями

- таку пропозицію полтавцям зробив Манодж Кумар Бхарті.

Інша сфера, яка зацікавила обидві сторони зустрічі – виробництво велосипедів та запчастин в Індії, яка готова поділитися таким товаром із Полтавщиною, що потроху пересідає на цей вид транспорту. Посол зазначив, що на даний момент Індія експортує до України різних товарів на понад 115 мільйонів доларів США.

Також вартий уваги туризм індійців до нашої області. За його даними, 40 відсотків населення Індії – люди, матеріальні статки яких можна порівняти з американськими та європейськими. Йдеться про такий потенціал, як понад 400 тисяч туристів із цієї країни до нашої щороку. А наразі Україну відвідує лише 37 тисяч індійців щороку.

Серед іншого Манодж Кумар Бхарті запропонував Валерію Головку створити фільм про Полтавську область, який має популяризувати наш регіон серед індійців. А також провести День Індії, День йоги та День індійського кіно. Натомість Валерій Головко запропонував іноземним гостям організувати свій національний майданчик на Сорочинському ярмарку вже цьогоріч.

Учасники міжнародної зустрічі також домовилися про майбутні більш предметні заходи у різних сферах – економічній, науковій, культурній.

дипломатія, візит, посол, Індія

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.