ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:13 20.05


Головко підписав розпорядження про декомунізацію

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко підписав розпорядження про перейменування топонімів, які мають комуністичне забарвлення. Вулиці Бандери у Полтаві поки що не буде.

Сьогодні останній день, коли голова Полтавської ОДА Валерій Головко мав підписати розпорядження про перейменування вулиць у Полтаві, які підпадають під дію закону про декомунізацію.

Багатьом вулицям ми повернули саме історичні назви, які були до часів комуністичного режиму. Також даємо нові назви для вулиць, які пов'язані з сьогоденням України, її незалежністю

- зазначив голова ОДА Валерій Головко. І додав:

Суперечок між представниками тих робочих груп, які подавали мені свої напрацювання, щодо перейменування вулиць, не залишилось. Тому сьогодні я можу підписати даний документ, який увійде в історію Полтавщини, як такий, що дав новий поштовх в розвитку України

За нашою інформацією із власних джерел в ОДА, у розпорядженні немає вулиці імені Степана Бандери. Натомість вулицю Калініна - одну з центральних у Полтаві - перейменують на вулицю Мазепи.

У формуванні остаточного списку нових назв полтавських вулиць (їх перейменовано 113) врахували побажання громадськості, опрацювавши висновки всіх робочих груп. Нагадаємо, що свої пропозиції голові ОДА надавала топонімічна група під керівництвом Юліана Матвійчука, громадська ініціатива "Твоя вулиця - твоя назва" Андрія Матковського та інші фахівці.

Список нових назв ЗМІ почнуть публікувати з понеділка.

вулиці, перейменування, Головко, декомунізація

За темою:

  • У Полтаві перекриють рух на трьох вулицях у центрі міста
  • Чергове голосування за нові назви вулиць у Полтаві стартує 8 квітня
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.