ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:39 20.05


Футбол. Першолігова "Полтава" програла під акомпанемент дощу. ВІДЕО

20 травня відбулися стартові поєдинки 28-го туру першості країни з футболу серед команд першої ліги. У Полтаві команда Анатолія Безсмертного приймала столичний клуб "Оболонь-Бровар" і програла - 1:2.

ФК Полтава - Оболонь-Бровар - 1:2

Голи: Іванов (54) - Шевчук (32), Фаворов (36).

Полтава: Бонь, Семенюк, Парамонов, Ковтун, Гудак, Масалов (Зеленевич 46), Вовкодав, Іванов, Недоля (Стеценко 87), Насібулін, Коновалов (Кушніренко 70).

Оболонь-Бровар: Федорівський, Пінчук, Корнєв, Даценко, Шевченко (Бровченко 90+2), Проневич, А. Фаворов, Бідловський (Іващенко 68), І. Коваленко (Гордійчук 74), Шевчук, Продан.

Календар ігор полтавців за останній місяць - надскладний. Команда Анатолія Безсмертного проводить поєдинок за поєдинком із представниками лідируючого ешелону, які ведуть боротьбу за лідерство. Оболонці – не виняток, наразі – це друга команда ліги.

Турнірні амбіції киян усім відомі, хоч і вголос їх ніхто не розголошує – путівка до еліти. Те, що гостям були конче необхідні три залікові пункти, стало очевидно з перших хвилин гри. Команда виборювала кожен клаптик поля. Особливо натхненно в атаці працював екс-полтавець Антон Шевчук. Кілька проривів Антона до володінь Боня завершувалися потенційною небезпекою. Василь Продан бив із лету, але влучити по воротах господарів не зміг. За кілька хвилин все той же Продан спробував перевірити уважність Боня зі штрафного, та м’яч рикошетом від голови когось із полтавських захисників відлетів у руки голкіперу.

Господарям же підібратися до воріт Федорівського вдавалося нечасто. Переважна більшість їхніх атак захлиналася на підступах до карного майданчика. Один із небагатьох моментів був у Микити Коновалова: він отримав пас із правого флангу в районі лінії воротарського, пройшов кілька кроків із м’ячем і завдав удару, Федорівський не втримав м’яч, але і на добивання ніхто не встиг. Та вже на 32-й хвилині гості повели в рахунку: атака киян, у штрафному майданчику Боня утворився повний сумбур, один удар був заблокований захисниками, проте вже з ударом Шевчука не зміг ніхто впоратися – Антон поцілив у дальній кут воріт – 0:1.

Полтавці спробували огризнутися, пильність киян перевірив Масалов. Та вже за кілька хвилин гості забили другий гол. За фол у власному штрафному майданчику арбітр покарав полтавців пенальті. Мирослав Бонь хоч і вгадав напрям удару Артема Фаворова і навіть задів м’яч ногою, але врятувати ворота кіперу не вдалося.

У другому таймі було багато боротьби. Проте ситуація на полі більш-менш вирівнялася. Підопічні Анатолія Безсмертного почали активніше діяти в атаці, як наслідок, уже на 48-й хвилині можна було забивати: Іванов віддав передачу у воротарський майданчик, Насібулін спробував в прямому сенсі заштовхати м’яч у ворота, але той, неначе зачарований, не перетнув лінію воріт. Згодом Іванов уже сам пробивав з-за меж штрафного, і знову неточно. А на 54-й хвилині Єгор все ж таки зміг відзначитися у цьому поєдинку. Арбітр вдруге призначив пенальті, яке вдало реалізував полтавець. 1:2 – і на горизонті зажевріла інтрига. Однак відібрати очки у лідера полтавцям не судилося. Ні у Насібуліна, ні в інших гравців так і не вийшло реалізувати власні моменти. Як наслідок, полтавці в шостій грі поспіль не можуть здобути перемогу.

За два тури до фінішу полтавці посідають 10 місце серед 16 клубів першого дивізіону (35 очок). У наступному турі, 27 травня, полтавці гратимуть у Горішніх Плавнях із земляками з "Гірника-Спорт".

спорт, футбол, ФК Полтава

За темою:

  • Преемники великих футбольных тренеров: кто продолжит их дело
  • Футбол: ворскляни підсилили центр нападу
  • Ворскляни зіграли перший матч на зборах у Закарпатті
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.