ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

14:00 19.10


На Полтавщині розгорнуть додаткові "коронавірусні" шпиталі

Спеціальні коронавірусні відділення перепрофілюють у регіоні. Про це, зокрема, йшлося на апаратній нараді в Полтавській обласній державній адміністрації.

Тема наради – відкриття додаткових коронавірусних шпиталів в області й лікування хворих, зокрема необхідність підведення до ліжок з такими хворими киснепроводів, які б давали можливість хворим COVID-19 дихати через кисневі маски, що набагато краще для людини, ніж коли її в напівпритомному стані підключатимуть до апарату штучної вентиляції легень.

Голова Полтавської ОДА Олег Синегубов заявив, що у Полтавській області пік захворюваності на COVID-19 ще попереду.

Хочу наголосити, що всім потрібно дотримуватись елементарних правил карантину. Якщо у Полтаві рівень захворюваності залишиться таким же, або зросте, то вже з наступного тижня карантинні обмеження стануть більш жорсткими. На даний момент маємо напружену ситуацію у лікарнях з ліжками та киснем

– повідомив Олег Синєгубов.

На стаціонарі зараз перебуває 302 людини з COVID-19 та 280 — з підозрою. У Миргороді та Лубнах вже розгорнули додаткові місця. Адже кількість підозр збільшується. За розпорядженням МОЗ, потрібно у Полтаві та Кременчуці перепрофілювати під пацієнтів з коронавірусом по лікарні, а не відділеннях, як це було раніше. У Миргороді, Лубнах та Горішніх Плавнях — по корпусу. Також маємо відпрацювати маршрути пацієнтів

– повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

 

За його словами, з лікарні, яку перепрофілюють під COVID-19, перевезуть, наприклад, пацієнтів з відділень неврології в іншу лікарню. Також пацієнтів, які мають звичайну пневмонію не госпіталізуватимуть до лікарень, призначених для COVID-хворих.

Киснем мають бути забезпечені лікарні хоча б на 80%. З Міністерства надійшли кошти, які ми розподілимо між лікарнями для облаштування ліжко-місць киснем, – відмітив Віктор Лисак.

 

Щодо забезпечення лікарень ліками, то вони є. Питання стоїть лише по тих лікарнях, де багато пацієнтів із коронавірусом.

 

Наприклад, у 3-й міській лікарні Полтави питання по ліках виникло, тому що вони взяли більше пацієнтів, ніж розраховували спочатку», – додав Лисак.

 

Можновладці запевняють, що не повинно бути випадків у лікарнях, коли пацієнти з COVID-19 лікуються за власні кошти», – наголосив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

 


Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.