ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

21:45 20.10


Чемпіонат України з хокею виграв "Кременчук"!

Вперше в історії вітчизняного хокею чемпіонат країни виграла команда з Полтавщини - ХК "Кременчук". Наші земляки у суперфінальній серії з семи матчів здолали багаторазових чемпіонів - "Донбас" - 4:3.

20 жовтня 2020 року в Кременчуці відбувся сьомий — вирішальний поєдинок фінальної серії плей-офф чемпіонату УХЛ-Паріматч між місцевим ХК "Кременчук" та донецьким "Донбасом". Підопічні Олександра Савицького виграли в овертаймі — 3:2 та в серії — 4:3, і вперше в історії стали чемпіонами України!

Цей фінал став історичним для українського хокею у всіх розуміннях. По-перше, вперше один сезон тривав понад рік. А по-друге - жодного разу у шести матчах фіналісти не вигравали на своєму майданчику, виключно - у гостях.

Вже на 2-й хвилині матчу Буценко вивів "Донбас" вперед. Форвард донецької команди вдало зіграв на добиванні, після кидка Мільохіна. Тут же "Кременчук" відповів гольовим випадом. Але Дубінін не потрапив в порожній кут. В цілому гра в першому періоді складалася таким чином - господарі атакували і грали першим номером, а гості - вміло захищаючись, намагалися шукати своє щастя на контратаках. На 14-й хвилині кременчужани відновили рівновагу. Серанов протягнув шайбу зі своєї зони, вкотився в зону суперника і "прошив" голкіпера гостей - 1:1. Господарі не зупинялися, але не забивали. Гості ж відповідали гострими контратаками. З рахунком 1:1 команди завершили перший період.

Перша половина другої двадцятихвилинки пройшла за сценарієм попереднього ігрового відрізка. Знову першими закинули гості. Точним кидком відзначився Бірюков. Але через 5 хвилин господарі зрівняли рахунок. В одній із атак Дубінін влучно кинув у верхній кут - 2:2. 

Третій період тривав у рівній боротьбі, в якій суперники перевіряли надійність воротарів і міцність нервів один одного. Проте хокеїсти не змогли закинути переможну шайбу, відклавши рішення питання про переможця матчу та серії на овертайм.

У додатковий час в обох командах була рівна кількість гольових моментів, але найкращий був у містян, коли Кисельов потрапив у поперечку. А на 67-й хвилині, після кидка Серанова, шайба відскочила до вільного Кисельова, який ключкою переправив її в порожні ворота - 3:2. І це фантастична перемога клубу з Полтавщини!

Найкращим гравцем плей-офф став форвард кременчужан Андрій Денискін.

Кременчук — Донбас - 3:2 ОТ (1:1, 1:1, 0:0, 1:0)

Рахунок в серії - 4:3

Шайби: 0:1 - Буценко (Мільохін), 01:45. 1:1 - Серанов (Кисельов), 13:11. 1:2 - Бірюков (Шишлянніков), 21:26.  2:2 - Дубінін (Коробов, Григорян), 26:50. 3:2 - Кисельов (Серанов), 66:27.

Кременчук: Новицький (Гордюшин); Григорян - Алексюк, Бойових - Хришпенць, Толстушко - Грицьких, Савицький - Варава; Тютченко - Серанов - Кисельов (К), Созонов - Волков - Чемерилов, Гриценко - Пукс - Савченко, Коробов - Дубінін - Денискін.

 

спорт, хокей, ХК Кременчук

За темою:

  • У Полтаві на поминальні дні курсуватимуть додаткові маршрути громадського транспорту
  • Ворскляни вдома мінімально поступилися лідеру УПЛ. ВІДЕО
  • У Полтаві автівка врізалася в електроопору
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.