ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

11:15 04.11


Порушників карантину штрафують на Полтавщині

Транспорт, заклади харчування чи розважальні, підприємницька діяльність – основні місця, де поліціянти фіксують порушення та складають адміністративні протоколи.

З початку пандемії працівниками структурних підрозділів столичної поліції складено 4125 адміністративних матеріалів за правопорушення у цій сфері, серед яких 1121 протокол – на юридичних осіб за порушення карантинних обмежень. 3374 адміністративних матеріалів уже направлено до суду для розгляду по суті. Судами накладено штрафних санкцій на правопорушників більш як на один мільйон гривень. 

На офіційному сайті поліції пишуть: 

«Наголошуємо ще раз: поліція має усі законні підстави перевіряти такі установи. Незважаючи на конспірацію та хитрощі окремих власників, які часто організовують закриті вечірки з обмеженим доступом, нам відома така інформація і поліція вживатиме відповідні заходи реагування. За погодженням з процесуальними керівниками прокуратури правоохоронці безперешкодно заходитимуть в кожний такий заклад для проведення невідкладних слідчий дій та документування правопорушень».

У Полтаві з початку карантину патрулюють мобільні групи, які і виявляють порушників, проводять профілактичну та роз'яснювальну роботу. 

Роман Грішин, заступник начальника відділу комунікації ГУ НП у Полтавській області

- Від початку дії карантинних обмежень поліція області стосовно правопорушень склала 879 адміністративних протоколів, 846 із яких уже направлено до суду. На даний час робота мобільних груп в області триває.

 

Так, суддя Миргородського міськрайонного суду вже призначив штрафи двом людям за порушення правил карантину.

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з постановами, одного з них оштрафували на 34 000 грн, іншого — на 17 000 грн.

34 000 грн штрафу призначили ФОПу, у магазині якого продавчиня за прилавком здійснювала торгівлю без маски та одноразових рукавичок, у журналі вимірювань температури останній запис за липень 2020 року, місце для обробки рук спиртовими антисептиками не організовано, вологе прибирання приміщення та контактних поверхонь здійснюється без використання дезінфекційних засобів, контейнер для збору відпрацьованих засобів індивідуального захисту без кришки та одноразового поліетиленового пакета.

На 17 000 оштрафували співробітницю Миргородської ЗОШ І-ІІІ ст. №9, яка порушила умови самоізоляції.

У судовому засіданні жінка вину в скоєнні адміністративного правопорушення не визнала, пояснила, що їй треба було терміново придбати ліки для чоловіка, який лежав в інфекційному відділенні та був у важкому стані. Оскільки в неї була безвихідна ситуація, тому змушена була поїхати до аптеки, бо хвилювалася та боролася за життя чоловіка. Результатів аналізу на підтвердження коронавірусу не було, вона не знала що в неї позитивний результат. Додатково пояснила, що не виходила з будинку, просто вийшла по сходах до під'їзду з будинку, щоб забрати ліки.

 

карантин, штрафи, порушення, Миргород

За темою:

  • На Полтавщині затримали чергових рибалок-браконьєрів
  • Полтавця зобов'язали виплатити майже 2 млн гривень за незаконний вилов риби
  • Першого квітня на Полтавщині стартувала нерестова заборона
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.