ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

20:24 22.05


У Гадячі говорили про конфедерацію та згадували Виговського

У Гадячі відбулася неурядова міжнародна конференція на тему створення Балтійсько-Чорноморської конфедерації. У зібранні взяли участь політичні та громадські діячі з України, Литви та Польщі.

Всеукраїнська громадська організація "Балтійсько-Чорноморська конфедерація" метою своєї діяльності визначила формування через громадські утворення соціально-економічної платформи для побудови міждержавного об’єднання – конфедерації країн Балтійсько-Чорноморського регіону, повідомляє сайт облради.

Ці країни мають стратегічне значення для Європи, оскільки займають вигідне економіко-географічне становище: їхніми територіями проходять важливі торговельні шляхи, що поєднують різні економічні центри, саме тому цей простір завжди викликав геополітичну зацікавленість у сильних держав-сусідів.
Керівник організації Вадим Марюхно передав гадяцькій громаді повну архівну копію Гадяцького договору 1658 року, який визначив європейський вибір Козацької держави. Цей документ є історичним надбанням польського, литовського та українського народів, його єдиний оригінал зберігається в Центральному архіві історичних документів у Варшаві.
На конференції було розглянуто наступні головні питання:
 - Гетьман Іван Виговський та його Гадяцька угода як бачення майбутнього конфедерації Польщі, Литви та України.
 - Створення міжнародного конфедеративного об’єднання та співпраця у сферах безпеки, оборони, економіки, фінансів, культури.
 - Громадянське суспільство – рушійна сила для об’єднання Балтійсько-Чорноморських країн у конфедерацію.


Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.