ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:12 23.05


Декомунізація: Полтавщина не встигла, Головко погрожує звільненнями

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко зазначив: якщо протягом двох днів ситуація з комуністичними пам'ятниками в районах не буде вирішена, він зробить подання на догану з подальшим звільненням голів РДА.

На Полтавщині завершився процес декомунізації. Під час щотижневої апаратної наради в Полтавській ОДА директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вадим Штефан прозвітував про виконання закону про декомунізацію:

В області до 21 листопада минулого року визначалися з назвами 52-х населених пунктів, які підлягали перейменуванню, та передавали пропозиції по перейменуванню до Верховної Ради. Оскільки пропозиції на зміну назв були подані із запізненням, Верховна Рада частково внесла зміни до назв.

Саме через це виникла затримка із перейменуванням Комсомольська.

У цілому по області станом на 9 квітня 2015 року нараховувалося 309 пам'ятників, пов'язаних із комуністичним режимом. Станом на 1 травня 2016 року їх залишилося 48.

Нині на Полтавщині залишилося 13 недемонтованих пам'ятників, інформує прес-служба ОДА.

Серед них – пам'ятник відомому радянському діячеві часів Брежнєва Миколі Подгорному у його рідній Карлівці та письменнику Миколі Островському у Диканьці, які також потрапили під декомунізаційну хвилю.

З даного приводу Валерій Головко попросив голів РДА, в районах яких залишаються комуністичних пам'ятники, пояснити причини невиконання закону та зазначив:

Потрібно людям пояснити, що творили комуністи. Просто розкажіть, скільки під час Голодомору, політичних репресій загинуло людей в концтаборах. Чи забули історію наших прадідів? Мені дуже прикро, шановні голови адміністрацій, від вашої бездіяльності. Ми не матимемо перспективи на краще майбутнє, якщо не зламаємо хребет думки, що тоді було краще. Вам має бути соромно, оскільки ви представляєте державу.

Очільник області зазначив, якщо протягом понеділка-вівторка ситуація з пам'ятниками у районах не буде вирішена, він зробить подання на догану з подальшим звільненням голів РДА, які не виконали закон про декомунізацію.

Я не дозволю, щоб ми гралися із законом, з патріотизмом. Від нашої політичної волі залежить майбутнє України. Ми не можемо бути напівпатріотами в час війни, потрібно проявити спротив,

- зазначив Валерій Головко.

декомунізація, пам'ятник

За темою:

  • Історія пам’ятника матросам у Крюкові: кременчужани планують демонтаж
  • Перейменування сіл на Полтавщині: реакція громад
  • Полтавську п’ятиповерхівку декомунізували
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.