ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:07 24.05


Судитимуть учасника збройних формувань терористичних організацій ДНР/ЛНР. Заочно

Прокуратура Полтавської області затвердила та направила до суду для здійснення спеціального судового провадження обвинувальний акт стосовно учасника незаконного збройного формування.

Він обвинувачується за ч.1 ст.258-3 КК України (сприяння діяльності та участь у терористичній організації). Про це повідомив начальник управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області Юрій Кравченко.

Досудовим розслідуванням, проведеним слідчим відділом УСБУ в Полтавській області за процесуального керівництва прокуратури, встановлено, що у червні 2014 року 37-річний полтавець за власною ініціативою, утверджуючи ідеї та мету створення терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР", розповсюджував у Полтаві примірники надрукованого інформаційного бюлетеня, в якому йшлося про необхідність підтримання вищезгаданих терористичних організацій,

- розповів начальник управління.

Також Юрій Кравченко додав, що у вересні 2014 року на Луганщині полтавець вступив до збройного формування "Призрак" терористичної організації "ЛНР" та в подальшому воював на боці терористів.

За словами начальника управління, через те, що підозрюваний перебуває на непідконтрольній українській владі території та знаходиться в розшуку, слідчими та процесуальними керівниками було прийнято рішення про проведення щодо нього спеціального досудового розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до Лисичанського міського суду Луганської області для заочного засудження.

Це перший обвинувальний акт, направлений прокуратурою Полтавської області для заочного засудження,

- сказав прокурор.

війна, АТО, ДНР, ЛНР, суд

За темою:

  • Окупанти нанесли 96 млрд гривень збитків цивільній інфраструктурі Полтавщини
  • Полтавські журналісти протидіятимуть дезінформації та російським фейкам
  • Подорожі у відрядженні: заступнику голови Полтавської облради вручили підозру
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.