ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:46 24.05


Жителі Горішніх Плавнів протестували проти перейменування міста

Жителі Горішніх Плавнів обурені тим, що думку більшості містян не врахували під час перейменування міста, повідомила міська рада колишнього Комсомольська.

Нагадаємо, 19 травня Верховна Рада України за рекомендацією Українського інституту національної пам'яті прийняла постанову №4085 про перейменування населенних пунктів, якою перейменувала місто Комсомольськ у Горішні Плавні.

У вересні минулого року під час громадських слухань 98 відсотків комсомольчан проголосували за збереження історичної назви міста. Назва міста – це данина пам'яті будівельникам міста та гірничозбагачувального комбінату,

- так вважають учасники громадських слухань.

Вони доручили депутатам міської ради Горішніх Плавнів клопотати перед Верховною Радою про внесення змін до законодавства України щодо можливості проведення місцевого референдуму з питання перейменування міста. Відповідний закон в Україні відсутній.

Учасники зборів вважають, що запропонована Українським інститутом національної пам'яті назва ні географічно, ні історично не пов'язана з Комсомольськом. Назва Горішні Плавні нібито зовсім не відповідає характеру прогресивного, успішного міста.

перейменування, декомунізація, Горішні Плавні, Комсомольськ

За темою:

  • Перейменування сіл на Полтавщині: реакція громад
  • У Полтаві завершилося голосування щодо перейменування вулиць
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.