ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:27 24.05


Грошей на побудинкові лічильники тепла не вистачає

На Полтавщині не вистачає коштів для оснащення житлового фонду області побудинковими лічильниками теплової енергії. Їх установили лише на чверті всіх будинків.

У Полтавській області ситуація стосовно оснащення житлового фонду побудинковими лічильниками теплової енергії досить непроста. Усього на Полтавщині близько 3 300 багатоквартирних будинків, з яких 820 оснащені такими лічильниками. Тобто це близько 25 відсотків. Найгірша ситуація зараз у містах Кременчук та Полтава, також є проблеми і в Лубнах. У Комсомольську ж навпаки − побудинкові лічильники теплової енергії встановили у близько 70 відсотків будинків, які підпорядковані теплоенерго

- розповів керівник департаменту з питань ЖКГ Едуард Рева.

Цьогоріч із 18 млн грн інвестиційної програми 13 млн в області було направлено саме на встановлення лічильників теплової енергії. Але, як говорять спеціалісти, цих коштів недостатньо, щоб забезпечити лічильниками всю область.

Також необхідно направити кошти не лише на лічильники, а й на поточний та капітальний ремонт, підтримку систем теплопостачання тощо. Якщо рухатись у таких темпах, то встановлення побудинкових лічильників буде тривати 4−5 років. Необхідна вагома підтримка місцевих бюджетів, щоб міські та селищні виконавчі комітети йшли на зустріч в питанні фінансування встановлення лічильників. За попередніми розрахунками, для здійснення робіт необхідно додатково 41 млн грн, з яких 37 млн − для Полтави, 3 млн − для населеного пункту Карлівка та по півмільйона для Решетилівки та Машівки,

− сказав генеральний директор ОКВПТГ "Полтаватеплоенерго" Володимир Чернявський.

У Полтаві роботи зі встановлення побудинкових лічильників теплової енергії ще заплановано здійснити в 703 будинках і близько 800 вузлів обліку. Необхідний додатковий обсяг фінансування на ці роботи в місті становить 37 млн грн.

лічильники, Теплоенерго, Рева, ЖКГ

За темою:

  • Більшість підприємств ЖКГ області мають генератори на випадок блекауту
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.