ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:15 24.12


"Ворскла" орендувала чемпіона світу з футболу

Півзахисник київського "Динамо" Георгій Цитаїшвілі другу частину футбольного сезону 2020/21 проведе у полтавській "Ворсклі". Клуби домовилися про оренду 20-річного півзахисника на найближчі п'ять місяців.

 

20-річний Георгій Цитаїшвілі виступатиме за "Ворсклу", за умовами договору, з 1 січня до 31 травня 2021 року.

15 червня 2019 року Георгій став чемпіоном світу в складі збірної команди України у віці до 20 років, забивши в фіналі третій гол у ворота збірної Південної Кореї, який став заключним на турнірі.

Народився він в Ізраїлі, де його батько, грузинський футболіст Климентій Цітаїшвілі, в той час виступав за клуб "Хапоель" (Рішон-ле-Ціон). Змалку брав приклад з батька, хотів стати футболістом. Коли Георгію було 11 років, він потрапив на перегляд у футбольну академію "Барселони" - "Ла Масію". Перегляд пройшов успішно, юнака готові були зарахувати в академію, але хлопцям його віку не дозволяли жити на тренувальній базі. Відомий грузинський гравець і тренер Темурі Кецбая тоді порадив батькові футбольну академію київського "Динамо". У Києві Георгія теж прийняли, з проживанням проблем не було. Його зарахували в групу до тренера Юрія Єськіна.

Перший професійний контракт із київським грандом підписав 31 грудня 2016 року. З початку 2017 року виступав за команду U-19, ставши того року юнацьким чемпіоном України. З наступного сезону Георгія залучали до матчів молодіжної команди U-21, також він виступав за команду в Юнацькій лізі УЄФА, де динамівці поступились італійському "Інтеру".

9 травня 2018 року у віці 17 років дебютував за першу команду клубу, вийшовши на заміну на 86-й хвилині замість Вербича у фінальному матчі Кубка України з "Шахтарем" (0:2). 13 грудня 2018 року дебютував у Лізі Європи у матчі проти чеського клубу "Яблонець", а 25 лютого 2019 року дебютував в УПЛ у грі проти "Зорі".

Запросив до Полтави цього атакувального флангового гравця особисто тренер ворсклян Юрій Максимов.

спорт, футбол, ФК Ворскла, Георгій Цітаїшвілі

За темою:

  • Маршрутний мікроавтобус в'їхав в електроопору: двоє травмованих. ФОТО
  • Життя без документів: переселенець оформив паспорт у 35 років
  • Як дістатися в Україну з Польщі
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.