ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:47 25.05


Біленький "пропіарився": хоче створити єдиний реєстр волонтерів на Полтавщині

У Полтаві голова облради Олександр Біленький та представники кількох ГО, які допомагають воїнам АТО і членам їхніх родин, розповіли про свої наміри створити єдиний реєстр волонтерів та про конкретну допомогу ЗСУ.

У Полтаві відбулася прес-конференція голови облради Олександра Біленького та представників трьох громадських організацій. Усі вони є членами Громадської ради при Полтавській облраді.

Учасники заходу намагалися дати відповіді на запитання – якою має бути взаємодія влади і громади щодо допомоги нашим бійцям у зоні АТО, а також членам їхніх родин вдома. Олександр Біленький наголосив:

Головне для нас – забезпечити гуманітарну допомогу, провізію і нагороди бійцям. Другий нюанс – ми хочемо створити єдиний перелік ГО, активістів та волонтерів, які допомагають воїнам АТО, їхнім родинам, переселенцям. Тому що сьогодні ніхто не знає, скільки у нас в області працює таких людей, більшість із них ніяк не зареєстровані.

Керівник "Антикорупційного руху в Полтавській області" Євген Ніколаєнко, зокрема, розповів про таке:

У нас є гуманітарний вантаж від благодійних організацій з Німеччини. Значна його частина призначена для навчальних та лікарняних закладів області. У тому числі допомогу (ліки, інвалідні візки) отримають люди з особливими потребами, серед яких – воїни АТО. Тим нашим захисникам, які сьогодні на передовій, волонтери "Громади Полтавщини" передадуть німецькі одяг та взуття. Окрім цього, військовослужбовці 30-ої ОМБ попросили надіслати їм українські прапори для підняття бойового духу. 12 таких стягів ми їм передамо вже найближчим часом.

Координатор громадської спілки "Громада Полтавщини" Наталія Костіна нагадала, що сьогодні бійці зони АТО отримують за свою службу медалі "За вірність народу України" І ступеню (у випадку загибелі) і ІІ ступеню (за бойові заслуги). Але не завжди ці нагороди вчасно знаходять своїх героїв, тож волонтери допомагають у цьому. Колега Костіної, Ніна Кірпотіна, зупинилася на іншій роботі волонтерів:

В умовах постколоніальної країни важливо сформувати інше мислення, вміння людей брати відповідальність на себе. Це стосується всіх. А для воїнів наших важливі матеріальна і моральна допомога. Так, на концерті до Дня прапору у минулому році ми зібрали кошти, на які купили спорядження і відправили хлопцям в АТО. Також надсилаємо на фронт українські газети із свіжими новинами, дитячі малюнки.

Інший учасник прес-конференції, керівник проекту "Армія гідності" у Полтавській області Євгеній Мартосенко, анонсував захід: завтра о 18:00 в Полтаві відкриється Центр правової підтримки воїнів АТО та їхніх родин на базі "Громади Полтавщини". "Армія гідності" є всеукраїнським соціальним проектом.

Наприкінці зустрічі ініціатори заходу показали журналістам один із прапорів, виготовлених для 30-ої ОМБ: на жовто-блакитному тлі український барс полює на російського орла.

волонтери, Біленький

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.