ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

18:18 25.05


Новообраний президент Австрії має полтавське коріння

Прадід новообраного президента Австрії Александера ван дер Беллена походив із України - з Полтавської губернії, повідомляє сайт "Європейська правда".

Відповідні дані розмістив на своїй сторінці у мережі Facebook міський архів Таллінна, який передусім робив акцент на естонському походженні Ван дер Беллена. Зокрема, батьки президента були громадянами Естонії і на час народження сина у 1944 році проживали у цій країні.
До російського Пскова родина ван дер Белленів прибула з Голландії у 1763 році, у 1791-му переїхала до естонського Тарту.
Дідусь президента по батьківській лінії народився у Пскові і свою національність позначав як "росіянин". При цьому він дав своїм дітям російські імена.
Прадід же Александера ван дер Беллена (теж по батьківській лінії) Максиміліан Георг Рейманн народився у 1826 році на території сучасної України – в Полтавській губернії. З генеалогію нового президента Австрії можна ознайомитися нижче.


Александер ван дер Беллен із партії "зелених" виграв президентські вибори в Австрії з перевагою над ультраправим проросійським кандидатом Норбертом Гофером із різницею у 16,3 тисяч голосів.



земляк, закордон, політика, Австрія

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.