ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:55 26.05


Чабановського знову не посунули з посади голови Шевченківської райради Полтави

На позачерговій сесії Шевченківської районної ради депутати не змогли включити до порядку денного питання про дострокове припинення повноважень її голови Романа Чабановського (ВО "Свобода").

На сесію Шевченківської районної ради Полтави прибули 36 депутатів із 41. Перед її початком представники фракції "БПП-Солідарність" запропоновували внести до порядку денного дострокове припинення повноважень голови ради Романа Чабановського (ВО "Свобода") і надали 20 підписів депутатів.

Автори підписів - депутати від фракцій "Совісті України", "Рідного міста", "Опозиційного блоку", "Радикальної партії" та "Солідарності".

Однак Роман Чабановський відмовився включати це питання до порядку денного, пославшись на регламент, згідно з яким рішення має бути подане і зареєстроване заздалегідь, хоча б напередодні.

Те, що ви намагаєтесь зробити сьогодні - це просто політичне замовлення. Є закон, є регламент, будь ласка, дотримуйтесь його. Є апарат ради, який функціонує. Реєструйте проект рішення - виносимо на окрему сесію. Я в ці ігри більше грати не буду,

- сказав Роман Чабановський.

У нас у порядку денному - 18 питань: виплати мамам, малозабезпеченим, питання власності, благоустрою,

- додав політик.

Однак група депутатів наполягала на включенні питаня до порядку денного. Зокрема, Юрій Кропивка ("Рідне місто") та Володимир Рак ("Совість України") пропонували розглянути це питання останнім, але обов'язково сьогодні.

Але й ця пропозиція не знайшла підтримки у Чабановського, який наполягав на початку роботи сесії.

- Я так розумію, сесія і сьогодні не відбудеться? - запитав він у Кропивки.
- Звичайно, - відповів той.

У відповідь на це кілька депутатів та представників громадськості закликали Шевченківську райраду не займатися політикою, а вирішувати питання людей, які їх для цього обрали.

Не здавши свою позицію, Роман Чабановський запропонував усе ж перейти до розгляду питань. Після цього 23 депутата проголосували "за" порядок денний. Тому о 9:35 депутати перейшли до розгляду першого питання.

Нагадаємо, що до сьогоднішнього інциденту Романа Чабановського хотіли зняти з посту вже кілька разів.

Згодом депутати "Совісті України", "Радикальної партії Олега Ляшка", "Опозиційного блоку", частина "Солідарності" і "Рідного міста" без причини покинули сесійну залу. Кворуму немає, сесію закрили, так і не розглянувши частину питань. Зокрема, без розгляду залишилися звернення громадян, які прийшли на засідання.

сесія, Чабановський, Шевченківська райрада, депутати

За темою:

  • У Полтаві вирішили провести позачергову сесію міськради
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.