ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:10 27.05


У Полтаві стартував міжнародний кінофестиваль

Сьогодні у Полтаві вперше проходить відкриття Міжнародного кінофестивалю документального та історичного кіно.

Новий фестиваль ісландсько-української ініціативи фокусується на українських та ісландських стрічках, але згодом планує розширити географію учасників.

Фестиваль не має жодної політичної спрямованості. Ідея його проведення належить відомому полтавському художнику, члену гільдії кінорежисерів України Олегу Мінгальову, який зазначив, як непросто було організувати цей захід, адже буквально за місяць до початку його проведення Миргород відмовився приймати його учасників, і фестиваль терміново перенесли до Полтави. Але, з іншого боку, це навіть дає змогу зробити фестиваль масштабнішим.

Cпіворганізатор кінофестивалю, ісландець Ейнар Тор, член Міжнародної асоціації кінорежисерів, зазначив, що журі буде важко буде визначити кращих та розповів про 12 фільмів. Зокрема, він підкреслив, що багато учасників кінофестивалю представили прем’єри, які ще ніде не демонструвалися.

Більшість кінокартин тривалістю 70−90 хвилин будуть транслюватися ісландською мовою з англійськими субтитрами, інформують "Новини Полтавщини".

Два унікальні кінофільми, знятих безпосередньо "на барикадах", анонсував український учасник кінофестивалю Ігор Парфьонов.

Фестиваль проходить 27−29 травня в 4D-кінотеатрі ТРЦ "Київ", закриття 29 травня о 13:30 в Краєзнавчому музеї.

На переможців чекає три нагороди: статуетка, срібна медаль на стрічці та бронзова медаль.

кіно, фестиваль

За темою:

  • Полтавську кінологічну службу привітали зі святом
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.