ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:30 06.03


"Ворскла" виграла завдяки сумнівному пенальті

У черговому поєдинку УПЛ ворскляни здобули три очки, перемігши "Маріуполь" завдяки голу Кулача зі скандального пенальті. Завершували гру маріупольці вдев'ятьох - через два вилучення.


Маріуполь — Ворскла - 0:1

Гол: Кулач 35-пен.
Маріуполь: Гальчук, Стасюк (Драмбаєв, 61), Биков, Сагуткін, Кірюханцев, Чех (Мампасі, 38), Очеретько (Бондаренко, 61), Кащук (Горбунов, 61), Мішньов, Сікан (Кулаков, 41).
Ворскла: Різник, Альюн, Яворський, Чеснаков, Кане, Скляр (Челядін, 46), Пуцлін, Тілль, Пердута, Степанюк (Цітаішвілі, 67, Де Нойєр, 84), Кулач (Луізао, 79).

Ворскляни провели вдома номінально гостьовий поєдинок і виграли завдяки вже традиційному пенальті. Захисники полтавців навмання вибили м’яч уперед після стандарту біля власних воріт. Влад Кулач "зачепився" за цей м’яч, вийшов на ударну позицію і впав після контакту з Олексієм Биковим. Арбітр Денис Шурман призначив черговий сумнівний пенальті й вилучив захисника маріупольців за «фол останньої надії», якого насправді не було, адже перед воротами був іще один захисник. Гру фактично було зроблено.

Цікавий епізод стався на 71-й хвилині: під час боротьби у штрафному майданчику "Ворскли" Сергій Яворський вдарив по нозі маріупольця Кулакова. Арбітр тут не побачив підстав для пенальті. Втім, на матчі не працювала система VAR.

На 78-й хвилині Танковський отримав другу жовту картку і "Маріуполь" залишився вдев’ятьох. Це була фактична капітуляція.

Відомий у минулому арбітр Сергій Шебек розкритикував скандальні дії Дениса Шурмана:
- Можу стверджувати, що Шурман на 30-й хвилині допустив одразу дві серйозних помилки, - сказав суддівський експерт. – Пенальті в цій ситуації надуманий. Кулач відірвався від захисників і втік, але Биков наздогнав його у штрафному майданчику. Кулач почав втрачати контроль над м'ячем і, відчувши на плечі дотик руки Бикова, рухнув на газон. Він чекав слушної нагоди для "пірнання", про що можна судити з картинності падіння гравця "Ворскли". Адже не було ні затримки, ні поштовху з боку Бикова. Його рука просто ковзнула плечем опонента. Тут потрібно було просто продовжити гру, а не вигадувати одинадцятиметровий удар. Це перша серйозна помилка. А друга – це вилучення. Яке може бути вилучення, якщо перед Кулачем та Биковим в двох метрах попереду був інший захисник "Маріуполя". Навіть якщо припустити, що фол з боку Бикова був, то він не тягнув на так званий "фол останньої надії".

Турнірне становище команд, статистика туру

спорт, футбол, ФК Ворскла, УПЛ

За темою:

  • У Полтаві на поминальні дні курсуватимуть додаткові маршрути громадського транспорту
  • Ворскляни вдома мінімально поступилися лідеру УПЛ. ВІДЕО
  • У Полтаві автівка врізалася в електроопору
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.