ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:00 28.05


На Полтавщині Держгеокадастр моніторив земельну корупцію

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру посилює заходи із запобігання проявам корупції у сфері земельних відносин. У тому числі - на Полтавщині.

Для виявлення порушень Держгеокадастр створив моніторингову групу, яка перевіряє коректність процедури
видачі дозвільних документів, у тому числі, спираючись на інформацію про порушення, що надійшла безпосередньо від громадян.
У рамках підготовки до проведення моніторингу була сформована вибірка з 1008 респондентів, які отримали дозволи на розробку проектів землеустрою протягом останніх п’яти місяців. Враховуючи особливу процедуру отримання ними земельних ділянок з вибірки були виключені учасники АТО. У регіональному розрізі база респондентів формувалася з урахуванням кількості скарг та звернень на гарячу лінію Держгеокадастру.
До неї увійшли Полтавська, Сумська, Черкаська, Запорізька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Хмельницька, Херсонська, Дніпропетровська, Миколаївська та Кіровоградська області.

Збір даних проводився методом телефонних інтерв’ю. Всього було здійснено 870 результативних дзвінків. За результатами опитування у зазначених областях виявлено 80 випадків, коли працівники органів земельних ресурсів прямо чи опосередковано рекомендували громадянину обрати для розробки проекту землеустрою конкретну землевпорядну організацію, мотивуючи це гарантією погодження документів. В окремих випадках громадян попереджали, що документи, розроблені іншою організацією, окрім рекомендованої, не будуть затверджені. Більш глибока перевірка виявила зв’язки, в тому числі родинні, між чиновниками та приватними структурами, які відрізняє високий відсоток узгоджених проектів. Ще шість респондентів повідомили, що отримували пропозицію вирішити питання за винагороду. Таким чином у результаті моніторингу було зафіксовано 10 відсотків підтверджених громадянами випадків зловживань.

Держгеокадастр планує проводити моніторинг дотримання процедури видачі дозвільних документів регулярно.

корупція, земля, Держгеокадастр

За темою:

  • На Полтавщині конфіскують 119 гектарів землі росіян і білорусів
  • Земельні ділянки у Полтаві: вибір для майбутнього
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.