ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:15 24.03


На створення полтавського музею науки спрямують більше тридцяти мільйонів

Під розміщення музею науки у Полтаві розглядають два варіанти: другий поверх обласної бібліотеки та приміщення Полтавської політехніки. Заплановано, що вартість такого проєкту складе понад 30 млн гривень.

Про це розповів голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов під час презентації Стратегії розвитку області до 2027 року, пишуть Новини Полтавщини.

Це амбітний проєкт, вклад у нашу молодь. ДФРР виділяв 10 млн грн на цей проєкт. З них 1 млн грн — співфінансування з обласного бюджету. Планували такі варіанти розміщення, як обласна бібліотека, повністю другий поверх, це більше тисячі квадратних метрів. Також – приміщення Полтавської політехніки. Ми дуже зважено підходимо до реалізації проєктів. Він має бути сучасним і завершеним. Не можемо собі дозволити розпочинати довгобуд, на який не знайдемо джерела фінансування у наступні роки. Тож реалізація проєкту музею на цих об’єктах знаходиться під питанням. Ми ведемо перемовини з Мінрегіоном, що цих 10 млн грн недостатньо. За ці кошти ми не створимо належний об’єкт. Для цього потрібно понад 30 млн грн. Зараз проєкт доробляється, будемо вирішуваи щодо місця розташування. Але робити “напівмузей” ніхто не буде”, – зазначив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, раніше хотіли витратити 10 млн грн для музею науки у Полтаві, але обласна влада вирішила підготувати проект, який передбачає фінансування у 30 млн грн.

У «Музеї науки» заплановано зокрема створити cтудії з робототехніки та комп’ютерного моделювання, STEM-лабораторію з хімії у стилі «Гаррі Поттер» та біології, цифрову моушен-студії з фото- та відеозйомки та оброблення контенту.

Освітні програми будуть передбачені для відвідувачів різного віку: від турів для вчителів і захопливих наукових шоу – до відкритих лекцій та навчальних програм для родин, експериментальних гуртків, проведення, інтелектуальних змагань, STEM-хакатонів, олімпіад, науково-розважальних воркшопів, наукових пікніків і фестивалю інновацій.

Полтавщина однією з перших областей України презентує Стратегію розвитку області на 2021-2027 роки. Детальніше й за профільними напрямками аспекти цього документа представлять заступники голови облдержадміністрації на щотижневих пресконференція

 

музей науки

За темою:

  • У Полтаві висадили дуб до річниці підписання шведсько-українського союзу
  • Стародавній скіфський кинджал став музейним раритетом
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.