ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:40 30.05


Бенюк-Кукоба проти Жиденка: апеляційний суд усе залишив без змін

У задоволенні позову Анні Бенюк було відмовлено і апеляційну скаргу її представника відхилено.

Десять місяців тому Анна Бенюк (Кукоба) подала позов до Лева Жиденка, громадської організації "Нова Полтава", Юрія Бехтіра та фізичної особи-підприємця Ірини Гольтвяниці про зобов’язання припинити використання імені.
Рішенням Октябрського районного суду Полтави від 17 березня 2016 року у задоволенні позову було відмовлено.

16 травня 2016 року колегією суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Полтавської області було розглянуто у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу на вищевказане рішення суду. Апеляція була подана Юрієм Романовим в інтересах Анни Бенюк.

Рішенням Октябрського суду було встановлено відсутність порушень щодо використання імені. Також райсудом було зазначено, що так як Бехтір Ю.А. за часів життя Кукоби А.Т. був його заступником, він має право посилатися на отриманий досвід. Суд визнав позовні вимоги Бенюк А.А. безпідставними, необґрунтованими та такими, що не підлягають задоволенню.

Апеляційним судом було встановлено, що висновки місцевого суду ґрунтуються на повному з'ясуванні фактичних обставин справи, відповідних висновках та вірно застосованих нормах матеріального й процесуального права. А доводи апеляційної скарги правильність висновків районного суду не спростовують, а зводяться до переоцінки доказів, власного тлумачення змісту тощо.

Отже, апеляційний суд Полтавської області ухвалив апеляційну скаргу на рішення Октябрського районного суду від 17.03.2016 року у справі №554/9556/15-ц відхилити, а саме рішення Октябрського райсуду залишити без змін.

Кукоба, Бенюк, Бехтір, Жиденко, суд

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.