ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:40 31.05


П'ятьох осіб із "Правого сектору" в Полтаві звинуватили в розбої

Представників полтавського "Правого сектору" звинувачують у розбійних нападах. Троє чоловіків знаходяться під вартою, один під домашнім арештом, а голову організації оголошено в розшук.

Апеляційний суд Полтавщини задовольнив клопотання прокурора про дозвіл на затримання Марка Чауса, керівника полтавської організації "Правий сектор". Його мають привести до суду для участі в розгляді апеляційної скарги про обрання йому запобіжного заходу.

Також Марка Чауса було оголошено в розшук, і нині оскаржується ухвала суду про накладання арешту на вилучене в нього майно під час обшуків. А саме: телевізор, мобільні телефони, флешки та ін. Один із потерпілих впізнав у вилучених у Марка Чауса речах свої.

Слідчим управлінням ГУНП у Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань), ч.2 ст.189 (Вимагання) та ч.3 ст.187 КК України (Розбій).

Як пояснив адвокат Марка Чауса, п'ятьох представників полтавського "Правого сектору" обвинувачують у вчиненні ряду злочинів, зокрема в розбої. Захисник повідомив, що троє осіб перебувають під вартою, а один під домашнім арештом. Марка Чауса ж розшукують.

Досудовим розслідуванням начебто встановлено, що 27.07.2015 року близько 11:30 Марк Чаус з трьома спільниками "вибивав" борг у сумі 930 тисяч грн. Цю суму потерпілий мав повернути за рішенням суду. Чоловіки спочатку погрожували боржнику, потім побили. Згодом потерпілого почали затягувати до автомобіля "Audi" чорного кольору, який стояв неподалік. Однак боржнику вдалося вирватися і він почав тікати. Чоловіки його наздогнали, побили ногами та цеглою по голові. Один із нападників тримав в руках автомат, дуло якого направив у обличчя потерпілого. Познущавшись над боржником, чоловіки попередили потерпілого, що повернуться через два дні за грошима, та поїхали. Ця інформація вказується в Єдиному державному реєстрі.

Потерпілий отримав тілесні ушкодження в вигляді закритої черепно-мозкової травми, струс головного мозку, гематоми, садна обличчя, грудної клітки, лівої поперекової ділянки та закритий перелом правої ліктьової кістки.

Крім того, кілька разів, у період з середини серпня 2015 року по вересень, Марко Чаус, начебто за попередньою змовою з одним із обвинувачених та невстановленою особою, приходив до ювелірної майстерні, розташованої в ТЦ "Злато місто". У директора майстерні чоловіки вимагали 1200 доларів США, які він начебто комусь винен. Оскільки потерпілий відмовився давати гроші, чоловіки почали погрожувати застосуванням фізичного насильства та пошкодженням його майна.

Більше того, 28.09.2015 року, приблизно о 20:30 Марко Чаус разом із не менш ніж шістьма чоловіками проникли до квартири та вчинили розбійний напад на трьох громадян. Чоловіки залякували потерпілих і одного побили. При цьому нападники забрали 73, 2 тисяч грн, 1000 доларів США, 60 Євро, планшет "Asus", золотий ланцюжок 18г, wi-fi роутер, сабвуфер, телевізор "Philips" із діагоналлю 46 дюймів, телевізор "Philips" із діагоналлю 47 дюймів, золотий хрестик 10г, два рибацькі вудилища, відеокамеру "Panasonic", мобільний телефон "Nokia Х6", фотоапарат "Nikon", окуляри, одяг та взуття, чоловічу сумку з водійським посвідченням, гаманець із грошовими коштами в розмірі 1000 грн, мультиварку "Redmond", документи про закінчення школи та інституту одного з потерпілих, подушки, ковдри, пледи та ін. Нападники завдали матеріальної шкоди потерпілим на загальну суму 200 тисяч грн.

Також 2.04.2016, приблизно о 2:00 Марко Чаус разом із трьома чоловіками проник до ще однієї квартири. Звідти чоловіки забрали 14 тисяч грн, мобільний телефон "Prestigio3503", годинник "Adidas" та жіночі парфуми "Armand Basis n red". Потерпілим було завдано матеріальної шкоди на загальну суму 17 тисяч 480 грн.

Нині прокуратура намагається накласти арешт на деякі з цих речей, що були знайдені в помешканнях Марка Чауса та його дружини. Хоча його жінка, Олена Чаус, заперечує провину чоловіка і зазначає, що вилучені речі, на які зараз хочуть накласти арешт, належать їй та чоловіку.

Примітка

Відзначимо, що в Єдиному державному реєстрі судових рішень приховані прізвища. Однак вказано, що "ОСОБА_1" представився одному з потерпілих головою організації "Правий сектор". Тому, коли в ухвалі суду вживалось слово "Особа_1", ми заміняли його на ім'я керівника полтавського "Правого сектору" Марка Чауса.

Чаус, суд, Правий сектор

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.