ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

13:02 31.05


107 випускників Полтави отримали шкільні медалі

61 золоту та 46 срібних медалей мер Полтави Олександр Мамай вручив юнакам на дівчатам на сцені палацу дозвілля "Листопад". І так розчулився наприкінці свята, що заплакав.

Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова Фото Віталія Скворцова

Сьогодні відбулися урочистості, присвячені закінченню 2015-2016 навчального року та нагородженню найкращих учнів. Медалісти разом із керівництвом своїх шкіл підіймалися на сцену ПД "Листопад" та отримували з рук очільника міста свої відзнаки та презенти від влади (нотатники з флешками). Загалом 61 золоту та 46 срібних медалей здобули полтавські юнаки та дівчата, які цьогоріч випускаються зі шкіл, ліцеїв та гімназій Полтави. До речі, найбільша кількість медалістів випустилася з ліцею №1 (загалом 14 дітей).

Святковий концерт почався з відео, в якому розповідалося про найуспішніших випускників обласного центру 2016 року. Головний режисер фільму "Дорога тріумфу", начальник управління освіти Полтавського міськвиконкому Наталія Дорохова зазначила:

Ми маємо 28 перемог дітей на рівні олімпіад України з різних предметів та робіт Малої академії наук. Це найкращий показник за останні п'ять років

Наталія Дорохова також поіменно назвала 16 медалістів, які мають визначні успіхи одночасно в кількох напрямках – у навчанні, в творчості та спорті.

У свою чергу мер Полтави Олександр Мамай наголосив, що сьогоднішні випускники – "не просто гордість нашого міста, а й нашої незалежної держави". Серед іншого він також сказав:

Маючи чотирьох дітей і чотирьох онуків, я знаю, скільки часу, нервів, грошей потрібно для того, аби дитина успішно закінчила навчання

За словами Олександра Мамая, він завжди буде підтримувати дітей у нашому місті за допомогою різноманітних програм та особисто.

Випускники-2016 були розбиті на три групи, які по черзі піднімалися на сцену отримувати нагороди та подарунки з рук Мамая та Дорохової. Нагородження чергувалося з концертними номерами, підготовленими силами працівників шкіл та творчих колективів міста. Наприкінці свята пролунала пісня на слова Віталія Мусієнка і музику Геннадія Рагуліна "Полтавський шкільний вальс". Очевидно, що вона стане новим гімном полтавських випускників шкіл, адже радянська "Когда уйдем со школьного двора" відходить у минуле. Слова пісні, вдячні слова самих випускників дуже розчулили мера Полтави – так, що він просльозився і кілька разів витер почервонілі очі.

До речі, Олександр Мамай, як продюсер телеканалу "Освіта +" (виявляється, є й такий), отримав із рук випускників символічну статуетку у вигляді колони з магістерською шапкою на ній. Таку ж відзнаку діти вручили і Наталії Дороховій.

Свято закінчилося масовим фотографуванням представників влади з медалістами на сцені ПД "Листопад".

Що планують полтавські учні після того, як відгуляють свій випускний? Власниця золотої медалі із ЗОШ №36 Юлія Печеник розповіла кореспонденту нашого видання:

Для мене найскладнішою в останній рік навчання стала історія. Поки мої рідні дивилися щось цікаве по телевізору, я вчилася. Тепер планую поступити до Полтавського педуніверситету на вчителя англійської мови. Також було би гарно потрапити під час навчання на стажування до США, зроблю для цього все можливе

"Золотий" випускник ЗОШ №3 Марк Денисенко має свою мрію:

Мене вабить КПІ, хочеться професійно займатися програмуванням. ІТ-сектор в Україні буде розвиватися так само бурхливо, як і у Європі - це дуже перспективно

школа, випуск, медалі

За темою:

  • Три роки без укриття: у школі під Полтавою відновили навчання
  • Замість тиру - укриття: у полтавській школі №11 замовили реконструкцію
  • На Полтавщині витрачають майже сорок тисяч у рік на школяра
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.