ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:13 31.05


Що було на суді Кернеса: допит, суперечки й образи

Учора, 30 травня, в Київському районному суді Полтави відбулося чергове судове засідання у справі мера Харкова Геннадія Кернеса.

Слухання стало рекордним, так як за трохи більше трьох годин було опитано трьох свідків, враховуючи той факт, що більшу частину часу зайняли сперечання між учасниками процесу.

Першим свідком була Людмила Чайко, керівник ділянки фаст-фуду "МакДональдс" біля станції метро "Архітектора Бекетова" в Харкові. Опитування тривало недовго, так як жінка сказала, що в той день нічого незвичайного не помітила і практично нічого не пам'ятає, пише 0532.ua.

Другою виступала ще одна співробітниця фаст-фуду, Діана Кушнір. У свідченнях обох свідків прокурор виявив якусь неточність, так як Чайко заявила, що Діана є співробітницею "МакДональдса", але на питання державного обвинувача сказала, що ніде не працює.

Кушнір заявила, що в січні 2014 по дорозі на роботу бачила, як неподалік від фаст-фуду була бійка, кілька людей били когось. За словами дівчини, ті, які били, були одягнені в камуфляжну форму. Облич вона не розгледіла. Але сказати, в який саме день це сталося, вона не змогла, так як пройшло багато часу.

І третім свідком, опитування якого викликало дуже багато розбіжностей серед учасників процесу, став приватний підприємець Андрій Мотькін, власник автомобіля Skoda Fabia, яку пом'яли на вулиці Новгородської.

Відзначимо, що, за версією слідства, машину пошкодив Антон Геращенко. В якості свідка він розповів, що, ховаючись на Honda від чорного мікроавтобуса, зачепив його.

Практично кожне питання прокурора "ветувала" сторона захисту і сам підсудний Кернес. Сторона обвинувачення апелювала до статей процесуальних норм, згідно з якими питання такого характеру можна ставити. Кернес неодноразово називав потерпілих "псевдопотерпілими", а прокурору згадав те, що він працює ще з часів влади Януковича.

У свою чергу потерпілий Ряполов назвав Кернеса "лідером злочинного угруповання" і заявив, що це його думка і вона може бути озвучена в суді нарівні із словами Кернеса про "псевдопотерпілих".

Ви поспішаєте звинуватити мене, винести мені вирок, щоб скоріше відзвітувати перед своїми замовниками,

- заявив Кернес прокурору.

Прокурори вимагали суддю видалити Кернеса з зали суду, але Антонов, традиційно, практично не реагував на вимоги і обмежився попередженням.

Чергове засідання відбудеться 4 липня. До цього слухання відбувалися раз на два тижні.

Кернес, суд, допит

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.