ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:15 09.05


Футболісти "Ворскли" пробилися до єврокубків

В останньому турі УПЛ ворскляни здобули перемогу в Ужгороді і скористалися поразкою конкурента у боротьбі за путівку у єврокубки - "Десни". Кулач знову забив і увійшов в історію біло-зелених!

Сьогодні в Ужгороді на стадіоні "Авангард" відбувся заключний поєдинок ворсклян у сезоні. Команда Юрія Максимова приїхала в гості до "Минаю", який уже вилетів із УПЛ. Більше того, висока ймовірність, що закарпатська команда незабаром взагалі припинить існування.

Аби сподіватися на путівку до єврокубків, полтавцям слід було здобувати три очки в Ужгороді, а також сподіватися на те, що "Десна" втратить очки у Маріуполі. Так і вийшло, на щастя для ворсклян, які отримали путівку у кваліфікацію до нового євротурніру - ліги Конференцій.

Минай — Ворскла — 1:2

Голи: Хахльов 7-пен. — Кане 14, Кулач 41-пен.
Минай: Попович, Пиняшко (Бойко,70), Саків, Багабойко (Чушенко, 46), Ткачук, Ахмедзаде (Угочукву, 70), Лопирьонок, Хахльов (Мілевський, 76), Книш (Сніжко, 81), Малепе, Матіч.
Ворскла: Різник, Яворський, Чеснаков, Сапай, Кане, Ребенок (Кравчук, 35), Скляр, Пуцлін, Тілль, Степанюк, Кулач (Кожевніков, 79).

На шостій хвилині гри після прострілу від "Минаю", м'яч потрапив в руку Владиславу Кулачу. Арбітр після перегляду VAR призначив пенальті, і Хахльов чітко реалізував пенальті — 1:0.

"Ворскла" відігралася швидко - Руслан Степанюк прийняв вертикальну передачу з глибини поля, в оточенні двох захисників відкинув під удар Кане. Ібрахім у дотик точно пробив в дальній кут воріт — 1:1.

А переможний гол ще до перерви ворскляни забили теж після пенальті. На 39-й хвилині захисники ужгородців подарували м'яч ворсклянам на своїй половині поля. Тілль потужно пробив із-за меж штрафного майданчика. М'яч летів у ворота, але влучив у руку Матіча. Віталій Романов знову поспілкувався з помічниками на VAR і призначив пенальті, який без проблем реалізував Владислав Кулач — 1:2. Цей гол став не лише 15-м для найкращого бомбардира УПЛ цього сезону, але й рекордним для снайперів полтавського клубу. Кулач (на фото) побив рекорд, який із 1997 року належав Сергію Чуйченку (14 м'ячів у чемпіонаті).

У другій половині гри полтавці грали прагматично, на утримання рахунку і мети досягли. У паралельному матчі "Десна" програла "Маріуполю", а це означає, що "Ворскла" гратиме у кваліфікації Ліги Конференцій у наступному сезоні. Ліга Конференцій - новостворений міжнародний європейський клубний турнір, який буде третім за рангом після Ліги Чемпіонів та Ліги Європи. 

Турнірне становище команд, статистика туру

спорт, футбол, ФК Ворскла, УПЛ

За темою:

  • Основні властивості пептидного препарату TB 500
  • Миргородчанка стала чемпіонкою Європи з гирьового спорту
  • Непорозуміння: у Полтаві призупинили будівництво спортмайданчика на Грушевського
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.