ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

15:01 01.06


Назви Октябрського та Ленінського судів має змінити Президент України

У Полтаві "комуністичні" назви двох судів (Октябрського та Ленінського) має змінити Президент, а районні ради як юридичні особи робитимуть це самостійно.

У зв'язку з дією закону про декомунізацію в Полтаві перейменували Ленінський район на Подільський, а Октябрський – на Шевченківській. Нам стало цікаво, чи перейменовуватимуться районні суди та ради.

Щодо перейменування двох полтавських судів, які мають "комуністичні" назви директор департаменту інформаційної діяльності та зв'язків із громадськістю Полтавської ОДА Вадим Штефан зазначив наступне:

Цей процес починається з перейменування населених пунктів і топонімів. Далі питання про перейменування вже за компетенцією того органу, де знаходиться суд чи установа. Скоріше, судова адміністрація буде вирішувати це питання.

Конкретну відповідь, як відбуватиметься перейменування судів, дав заступник начальника Територіального управління державної судової адміністрації в Полтавській області Віталій Федько:

Судова мережа, назва, кількісний склад – все це у повноваженнях виключно Президента України. Якщо я не помиляюсь, то в судовій адміністрації вже збирали інформацію, де плануються перейменування, відповідно до закону. Думаю, що чекають відповіді з усієї України. Назви ж не будуть змінювати по кожному пункту окремо – я так розумію, буде один Указ Президента, за яким всі об'єкти перейменують.

Ситуацію щодо перейменування районних рад у Полтаві прояснив голова Октябрської районної ради Роман Чабановський:

Октябрська районна рада – це є юридична особа, і нам треба зараз пройти процес перереєстрації особи. Тоді Октябрська районна рада стане Шевченківською. Найближчим часом будемо прохати завірену копію розпорядження в обласній державній адміністрації, щоб на його підставі віднести в державний реєстратор і просто змінити назву. Тобто ніякого рішення районної чи міської рад не потрібно.

Нагадаємо, що очільник Полтавської ОДА Валерій Головко визначився з новими назвами "комуністичних" вулиць. Адже підлягав виконанню Закон України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Мер Полтави не перейменував вулиці у визначений строк, тому ці повноваження перейшли до керівника Полтавської ОДА.

перейменування, нові назви, суд, Чабановський, Штефан

За темою:

  • У Полтаві завершилося голосування щодо перейменування вулиць
  • Сім сіл на Полтавщині будуть перейменовані з метою українізації
  • Стоп перейменуванню: у Полтаві розпустили групу з декомунізації та деколонізації
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.