ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:00 30.06


У Полтаві розглядають апеляцію резонансної смертельної аварії

У Полтаві відбулося чергове засідання Апеляційного суду Полтавської області у справі резонансної ДТП за участі Наталії Саєнко, у якій був смертельно травмований Артем Левченко.

  29 червня дослідили, зокрема, протокол огляду місця події, результати слідчих експериментів, висновки експертів щодо пошкоджень автівки та велосипеда. У Полтавському апеляційному суді досліджують протокол огляду з місця зіткнення автівки Наталії Саєнко та велосипеда Артема Левченка. Його суд першої інстанції взяв до уваги частково, каже представник потерпілих Дмитро Семеха.

"У своєму вироку суд першої інстанції пише, що одним з важливих, на переконання суду доказів, який містить інформацію про місце зіткнення транспортних засобів і є джерелом вихідних даних для проведення в ході досудового розслідування експертних досліджень, являється протокол огляду місця події, який ми зараз дослідили", – говорить представник потерпілих Дмитро Семеха.

Під час огляду місця аварії, слідчі допустили помилки, каже адвокат Наталії Саєнко Олег Губа. 

"Жодних індивідуальних трасологічних ознак слідчий не зафіксував. Ні ширина, ні напрям траси, нічого немає. Жодних пошкоджень не було зафіксовано на шинах велосипеда. Відсутність пошкоджень доводить, що слід не належить цьому велосипеду. Якщо сторона обвинувачення і слідчі фіксували цей слід, і вважали, що це слід велосипеда, то хоча б якісь порівняльні зразки для подальших досліджень вони мали б вилучити. Цього також не було зроблено", – розповів адвокат Наталії Саєнко Олег Губа.

На засіданні дослідили протоколи слідчих експериментів та висновки експертів.

"Згідно із вказаним протоколом огляду, зафіксовано сліди, які є послідовними. Як казав експерт, під час проведення трасологічної експертизи, інші сліди знаходяться після сліду, що дозволяє сказати, що місце наїзду може знаходитися саме у цьому місці – у зоні пішохідного переходу", – каже прокурор Володимир Стовбун.

Дослідили на засіданні і протоколи слідчих експериментів та висновки експертів щодо пошкоджень автівки та велосипеда.

"Провівши виміри електронним секундоміром, встановлено, що вказану відстань він (Артем Левченко – ред.) долав за час 2:22-1:98-2:13.

Тобто, час переміщення велосипедиста на проїжджій частині був не просто вказаний свідком, а це було встановлено експериментально цим документом. І, відповідно до цього часу, експерт провів розрахунки – цього часу достатньо для того, щоб автомобіль зупинити", – каже представник потерпілих В`ячеслав Осмоловський.

"Ми будемо досліджувати ці експертизи, вони експертом взагалі не враховувались. Ні в часі, ні в чому. Експерт просто оцей встановлений час не брав до уваги. З підстав яких він не брав це і не зробив, ми дослідимо у подальшому", – говорить адвокат Наталії Саєнко Олег Губа.

Нагадаємо, аварія сталася 6 листопада 2018 року. На пішохідному переході водійка Наталія Саєнко за кермом позашляховика зіштовхнулася з неповнолітнім велосипедистом. У січні 2019 після двох місяців коми Артем Левченко помер.

Водійку обвинуватили у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

Торік 25 листопада Наталію Саєнко суд виправдав через недоведеність кримінального порушення, повідомляє Suspilne.media.

 

суд, вирок, ДТП

За темою:

  • Полтавця, який вдарив вагітну, увʼязнили на 10 років
  • Полтавця підозрюють у "зливі" інформації про переміщення військової техніки
  • Рейдерство: росіянин намагався захопити завод дитячого харчування
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.