ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

12:47 03.06


Мамай таки розпорядився виконати в Полтаві закон про декомунізацію

Мер Полтави Олександр Мамай підписав розпорядження, яким зобов'язав міські служби привести всі назви у відповідність з "декомунізованими". А на бланку розпорядження вказав нову адресу міськради - вул. Соборності 36.

Розпорядження міського голови датоване 27 травня. У ньому, зокрема, зазначено:

Вчинити дії щодо забезпечення приведення актів органів та посадових осіб місцевого самоврядування у відповідність до вимог Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" та розпорядження голови Полтавської обласної державної адміністрації від 20.05.2016 №207 "Про перейменування топонімічних назв, демонтаж меморіальних дощок та зображень комуністичної символіки у місті Полтаві" в частині припинення виготовлення, поширення та використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів щодо переліку скверів, бульварів, вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, майданів та інших об'єктів топоніміки у м.Полтаві, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, згідно із зазначеним розпорядженням голови Полтавської обласної державної адміністрації.

Ці дії мають учинити керівники управлінь і відділів, самостійних установ, комунальних підприємств, голови районних рад.

Також зазначено:

У розпорядженнях Полтавського міського голови, виданих після 20.05.2016 та оформлених на відповідних бланках, вживане в реквізитах бланку слово "Жовтнева" щодо назви вулиці у м.Полтава вважати заміненим на слово "Соборності".

декомунізація, вулиці, Мамай, перейменування, назви

За темою:

  • У Полтаві зникли дошки радянським діячам Лідову та Ляхову
  • Дудаєва, Княгині Ольги та інші: в Полтаві перейменували 28 зупинок
  • Сім сіл на Полтавщині будуть перейменовані з метою українізації
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.