ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

17:54 03.06


Суд скасував рішення Полтавської обласної ради про звільнення Жабо

У Полтаві суд скасував рішення депутатів Полтавської обласної ради про звільнення Тетяни Жабо з посади головного лікаря Центру МСЕ.

Третього червня суддя Полтавського районного суду Анатолій Потетій скасував рішення сесії Полтавської обласної ради від 29 січня, згідно з яким Тетяну Жабо звільнено з посади головного лікаря Полтавського Центру медико-соціальної експертизи (МСЕ).

Суд визнав рішення сесії незаконним і недійсним, ухвалив поновити мене на посаді негайно... Також в мене є два виконавчих листа. Один на 32 тисячі гривень виплат мені за час вимушеного прогулу з травня по вересень 2015 року. А інший на 78 тисяч гривень – з вересня 2015 року по сьогоднішній день

- повідомила Тетяна Жабо.

Зазначимо, на засіданні юристр Центру МСЕ Руслан Сейдаметов заявив клопотання про відвід судді Анатолія Потетія. Причиною цього стала інвалідність, при призначенні якої позивачка як голова комісії ставила свій підпис.

Анатолій Потетій сказав, що з Тетяною Жабо не знайомий. А другу групу інвалідності та соціальні пільги йому надали в МСЕК через травми, отримані в ДТП. Тетяна Жабо також сказала, що з суддею познайомилась лише на засіданні по справі за її позовом. Щодо того, що її підпис стоїть у документах судді, вона сказала, що рішення щодо призначення інвалідності пацієнту призначається шляхом колективного голосування та висновків. А вона як головний лікар лише поставила підпис.

Нагадаємо, в судді Полтавського районного суду Анатолія Потетія перебував позов Тетяни Жабо до Полтавської облради, Департаманту охорони здоров'я Полтавської облдержадміністрації та Центру Медико-соціальної експертизи. Вона майже рік намагалася поновитися на посаді головного лікаря Полтавського Центру МСЕ. У вересні 2015 року суддя Полтавського районного суду Оксана Гальченко постановила поновити Тетяну Жабо. Суд апеляційної інстанції не скасував це рішення. Після цього наприкінці січня 2016 року, на сесії Полтавської обласної ради депутати проголосували за те, щоб виконавши судове рішення поновити Тетяну Жабо на посаді. Однак відразу ж проголосували й за те, щоб повторно звільнити її. Тому Тетяна Жабо вдруге позивалась до Полтавського районного суду.

Відзначимо, що рішення судді Анатолія Потетія може бути оскаржене.

Жабо, суд, МСЕК

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.