ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

00:51 06.06


Товстий, Ляшко і Близнюк ідуть на вибори до Верховної Ради

Ще три політичні партії озвучили прізвища потенційних кандидатів в нардепи по 151-му виборчому округу. Ними стали Роман Товстий (БПП "Солідарність"), Руслан Ляшко ("Радикальна партія Олега Ляшка") та Іван Близнюк ("Свобода").

Таке рішення було ухвалене партіями під час партійних з’їздів.

Згідно з частиною 1 статті 53 Закону України "Про вибори народних депутатів" висування кандидатів партією здійснюється партією на з'їзді (зборах, конференції) у порядку, встановленому статутом партії. Крім цього, згідно зі статтею 9 Закону "депутатом може бути обраний громадянин України, який на день виборів досяг двадцяти одного року, має право голосу, проживає в Україні протягом останніх п'яти років та немає судимості".

Роман Товстий
Висунутий кандидатом в народні депутати від БПП "Солідарність" на з’їзді партії, який відбувся 3 червня в Києві.

Роман Товстий народився 18 червня 1979 року в Решетилівці Полтавської області. З 2004 року обіймає посаду директора підприємства, яке займається сільськогосподарською діяльністю.

Перебуває в статусі депутата Полтавської облради від партії БПП "Солідарність" та заступника голови Полтавської ОДА. Безпартійний. З 2011 по 2013 роки був заступником голови Полтавської обласної організації політичної партії УДАР. В 2013 обраний головою Полтавської міської організації партії УДАР.

В 2012 році на виборах народних депутатів балотувався до Верховної Ради по партійним спискам партії УДАР (№90), але не пройшов.

Руслан Ляшко
Висунутий кандидатом в народні депутати від "Радикальної партії Олега Ляшка" на позачерговому з’їзді партії, який відбувся 3 червня в Києві.
Народився 11 червня 1975 року в місті Лубни Полтавської області. З 2000 року - власник підприємства "Наша пекарня" в Лубнах.

На місцевих виборах був обраний депутатом Полтавської обласної ради від "Радикальної партії Олега Ляшка". Член цієї ж політичної сили. В виборах народних депутатів участі не приймав. На парламентських виборах в 2012 році був зареєстрований ЦВК у якості офіційного спостерігача у виборчому окрузі № 148 від "Партії регіонів".

Іван Близнюк
Висунутий кандидатом в народні депутати Всеукраїнським об’єднанням "Свобода" на ХХХIV з’їзді партії, що відбувся 1 червня в Києві.

Народився 5 травня 1958 року в селі Чапаєве Кобеляцького району Полтавської області. Голова наглядової ради ПАТ "Велика Круча", яке знаходиться в Пирятинському районі.
В 2015 році на місцевих виборах був обраний депутатом Полтавської обласної ради від ВО "Свобода". До цього п’ять разів поспіль обирався депутатом Полтавської облради - починаючи з 1994 року. Безпартійний. З 2005 по 2010 роки обіймав посаду голови Полтавської обласної організації політичної партії "Народний союз "Наша Україна". З 2006 по 2010 роки був першим заступником голови Полтавської ОДА.

В 2006 та 2007 роках балотувався до Верховної Ради по партійним спискам від "Нашої України". В 2002 році висувався в якості самовисуванця по 152-му округу. Жодного разу до Верховної Ради не пройшов.

Як зазначає координатор громадського спостереження в Полтавській області Дар’я Черкашина, висування кандидатів у депутати партіями закінчується за сорок днів до дня голосування, а шляхом самовисування – за 30 днів. Відповідно, партії можуть висувати кандидатів до 6 червня включно. Для самовисуванців строки подачі реєстрації закінчуються 16 червня включно.

Нагадаємо, наразі в ЦВК зареєстровано лише троє кандидатів – самовисуванці Микола Бондар та Віталій Ольшанський, та представник "Партії простих людей" Сергій Мамоян. Також чотири партії вже визначились із потенційними кандидатами – це Руслан Богдан ("Батьківщина"), Інна Авраменко (УКРОП), Анатолій Попельнюх (Рідне місто) та Олександр Березнянський ("Опозиційний блок").

політика, вибори, кандидати, партії

За темою:

Топ-5 за тиждень :








Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.