ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

10:34 06.06


На Полтавщині стали робити менше абортів

Протягом 2015 року на Полтавщині зменшилась кількість абортів. Про це під час звіту про виконання програми репродуктивного здоров'я населення повідомив директор департаменту охорони здоров'я ОДА Полтавщини Віктор Лисак.

Програма репродуктивного здоров'я населення 2015 року завершена, але тема є надзвичайно важливою, тому її завдання залишаються і в 2016-2017 роках. Одне з ключових питань - це збереження репродуктивного здоров'я населення. Змінилася концепція догляду за новонародженими з вагою 500 г. Було відкрито індивідуальні пологові зали, впроваджено нове оснащення тощо. Близько 71 відсотка пологів проходили у стаціонарних умовах. В основному на Полтавщині це п'ять закладів - у Полтаві, Кременчуці та обласному перинотальному центрі. У Котелевському, Шишацькому, Новосанжарському районах існує потреба роботи щодо зменшення центрів, умови в яких є небезпечними для народження дитини. Зараз у області 325 осіб займаються службою планування сім'ї. Загалом протягом 2015 року народжуваність склала близько 9.3 на тисячу населення, в той час як планувалося 9.8. Показник материнської смертності склав 7.34, а показники дитячої смертності у області низькі. На Полтавщині також знизилась кількість абортів. Протягом року 78 відсотків породіль народжувати разом з рідними та чоловіками,

- повідомив В.Лисак.

Також він наголосив, що надзвичайно важливим є питання репродуктивного здоров'я чоловіків, та підкреслив важливість інформаційної підтримки питання впливу на здоров'я тютюну, алкоголю тощо, передає УНН-Центр.

медицина, аборт, здоров'я, народжуваність

За темою:

  • Як дорослим підтримувати пластичність мозку. Чому це важливо
  • Полтавський центр стоматології почав безкоштовне зубопротезування військовим
  • На Полтавщині виявили три випадки кашлюку
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.