ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:26 06.06


Суддя Конституційного суду України виграв справу проти полтавського поліціянта

У Полтаві суддя, який начебто порушив правила дорожнього руху, виграв суд проти поліціянта. Причина – при оформленні постанови правоохоронець допустив помилки, а також не було відеодоказу правопорушення.

Суддя Октябрського районного суду Сергій Антонов визнав протиправними дії полтавського інспектора поліції Олега Панченка, який склав на суддю Конституційного суду України Олександра Касмініна постанову про порушення правил дорожнього руху.

22 квітня 2016 року в Полтаві суддя Олександр Касмінін, керуючи автомобілем марки "Toyota Land Сruiser" 2012 року випуску, начебто перетнув подвійну суцільну лінію на Сінній 5. Автомобіль судді зупинили поліцейські, й інспектор поліції Олег Панченко склав постанову про порушення вимог правил безпеки дорожнього руху за ч.1 ст.122 КУпАП. Оскільки суддя Олександр Касмінін не визнав своєї вини, він звернувся до Октябрського районного суду з адміністративним позовом про визнання дій поліціянта протиправними.

На суді представник поліції Марина Логвінова зазначила, що в ході службової перевірки виявилось, що поліціянт склав постанову з помилками. Тому керівництво скасувало дану постанову. Крім того, момент скоєння суддею порушення поліція не зафіксувала.

Дії інспектора були правомірними, але в наступному, коли він оформляв постанову, він допустив порушення… Зараз така ситуація, що автомобілі наших патрульних не забезпечені відеореєстраторами. Тому в нас є тільки відео, на якому безпосередньо вже відбувається спілкування з порушником Касмініним… Фактичних доказів немає… Коли патрульний поліцейський притягував особу, в даному випадку Касмініна, він керувався тим, що побачив на власні очі і зразу зупинив автомобіль порушника. Таких доказів достатньо, коли людина визнає свою вину,

- зазначила Марина Логвінова.

На думку адвоката судді Олександра Касмініна Бориса Семенка, постанова складена безпідставно:

До постанови додані письмові пояснення позивача. Він зазначив, що не визнає провину, бо розвертався на перехресті. Був не перетин, а розворот. Розворот і перетин – це дві різні дії… Він не робив тих дій, на які вказав інспектор.

Як повідомила Марина Логвінова, в поліції ще подумають, чи оскаржувати дану постанову, за якою дії інспектора визнано протиправними.

суд, поліція, Касмінін

За темою:

  • Мамай просить суд поновитися на посаді міського голови
  • На Полтавщині продовжили заборону руху всіх суден
  • За незаконний продаж підакцизних товарів чоловіку загрожує штраф
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.