ЗАСНОВАНО 21 ГРУДНЯ 2015 РОКУ

Курс валют
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

16:19 07.06


У продуктах, що спричинили масове отруєння на Полтавщині, виявили збудників сальмонельозу

Кількість осіб, які постраждали від масового отруєння на поминках, у декількох районах області збільшилась. У продуктах, які стали причиною отруєння, виявили збудники сальмонельозу.

Про це повідомив УНН-Центр із посиланням на завідувача відділення організації епідеміологічних досліджень Державної Санітарно-епідеміологічної служби Полтавщини Андрія Байбарзу.

Кількість постраждалих від масового отруєння станом на сьогодні становить 57 осіб. Це люди, які 3 червня куштували їжу на поминальних обідах, продукти харчування на яких були виготовлені у с.Жовтневе Решетилівського району області. За результатами досліджень виявлено у продуктах харчування збудники сальмонельозу. Зараз всі постраждалі перебувають на стаціонарному лікуванні, стан людей середньої тяжкості. Ще тривають епідрозслідування та робота в осередку,

- повідомив А.Байбарза.

Географія спалаху вже поширюється на п'ять сіл із трьох різних районів. У поминальних обідах, після яких захворіли люди, брали участь 130 осіб із сіл Попівка Миргородського району, Федунка, Переводчиково, Великий Перевіз Шишацького району, Бірки Зіньківського району.

Станом на 4 червня було відомо про 35 хворих. Нині кількість захворілих збільшилась до 57 за рахунок активного виявлення хворих. Перші симптоми захворювання потерпілі відчули починаючи з вечора 3 червня.

отруєння, сальмонельоз

За темою:

  • У Кременчуцькому районі троє осіб отруїлися невідомою речовиною
  • У Гожулах троє людей отруїлися невідомою речовиною
  • Топ-5 за тиждень :








    Виділіть помилку і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про помилку.